Κάλυμνος: Η ανευθυνότητα και η άρνηση εξακολουθεί να βυθίζει το νησί στο «βαθύ κόκκινο» – Νέες κλίνες Covid 19 (video)

Share

Κάλυμνος: Η ανευθυνότητα και η άρνηση εξακολουθεί να βυθίζει το νησί στο «βαθύ κόκκινο» του Covid 19

Οι κλίνες covid δεν επαρκούν. Με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου δημιουργούνται νέες.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην Κάλυμνο ,που παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» και μετρά 9 απώλειες συμπολιτών μας λόγω covid 19 μέχρι σήμερα, παρά τα περιοριστικά μέτρα που «έχουν επιβληθεί» εδώ και 10 εβδομάδες. Έκδηλη η ανησυχία της Πολιτικής Προστασίας για το νησί , μια και είναι πλέον το μοναδικό από τα Δωδεκάνησα που δεν κατάφερε να βελτιώσει την υγειονομική του εικόνα .

Η αύξηση κρουσμάτων αυτό το μήνα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξάνεται, ιερείς νοσούν, και ο Μητροπολίτης κάνει διαρκείς εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων από τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς και καλεί όσους δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο ιός να επισκεφτούν τα νοσοκομεία και να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι», όπως και ο ίδιος όταν νόσησε, την πραγματικότητα.

Η μονάδα covid του νοσοκομείου, όπως και στο παρελθόν περιγράψαμε, δίνει ένα τιτάνιο αγώνα καθημερινά και προσφέρει φροντίδα υψηλού επιπέδου, από τον περασμένο Μάρτιο, σε όσους νοσούν, όμως οι αντοχές του προσωπικού αρχίζουν να στερεύουν. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στη ΜΑΦ covid του νοσοκομείου Καλύμνου 18 άτομα, 3 εκ των οποίων σε σοβαρότερη κατάσταση , με το σύνολο των κλινών να ανέρχεται στις 19 και την ανάγκη για οξυγόνο να είναι διαρκής και μεγάλη.

Τον δικό του αγώνα στην πρώτη γραμμή δίνει και το προσωπικό του ΕΚΑΒ , που είναι στις επάλξεις όλο το 24ωρο και είναι οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με κάθε θετικό συμπολίτη μας που χρειάζεται βοήθεια ή χρήζει νοσηλείας η περίπτωσή του, όπως επίσης και η ομάδα του ΕΟΔΥ, που καταβάλλει τις δικές της υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να γίνονται περισσότερα τεστ και να προλαμβάνεται η διασπορά της νόσου.

Ταυτόχρονα εξελίσσεται και ο αγώνας των εμβολιασμών , με μια άριστη ομάδα ιατρών, νοσηλευτών και του φαρμακοποιού του νοσοκομείου , που με υπευθυνότητα  και ασφάλεια εμβολιάζουν τους συμπατριώτες μας δίνοντας τους διαβατήριο για την «ελευθερία».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου, βλέποντας την κατάσταση να επιδεινώνεται,  αποφάσισε να μετατρέψει δυο αποθήκες που βρίσκονται απέναντι από τη μονάδα covid, σε αίθουσες ασθενών όπου θα προστεθούν 10 νέες κλίνες , για την αντιμετώπιση ακόμη μεγαλύτερων αναγκών. Συνεργείο της ΔΕΥΑ Καλύμνου έχει αναλάβει τις εργασίες , όπως μας ενημερώνει ο υπεύθυνος του συνεργείου κ. Γιώργος Σφουγγαριστός και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν δέκα ημέρες περίπου μετά το Πάσχα όπως δηλώνει ο ίδιος.

Κλείνοντας να ευχηθούμε να πρυτανεύσει η λογική και η υπευθυνότητα και με υπομονή να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα για λίγο ακόμη. Ο μόνος δρόμος για την «ελευθερία» είναι η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός.

Συγχαρητήρια σε όλο το ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας και το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη!

Καλή Ανάσταση!!

(Ευχαριστούμε τον κ. Σφουγγαριστό για τις φωτό από τις αποθήκες και το βίντεο από την εξέλιξη των εργασιών)