ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Η Π. ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΟΥ ΚΑΙ Η Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (video n pics)

Share

Η πολιτεία πρέπει να δίνει χώρο και εφόδια στις εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες πρέπει να είναι τυπικές και να λειτουργούν με κανόνες.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Την Κάλυμνο επισκέφθηκαν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ κ. Πίστη Κρυσταλλίδου και η Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, οι οποίες συναντήθηκαν με εθελοντικές ομάδες του νησιού. Αφορμή για αυτή την επίσκεψη ήταν το νέο νομοσχέδιο για την Κοινωνία των Πολιτών και τον Εθελοντισμό, το οποίο είναι σε διαβούλευση.

Οι δυο κυρίες συζήτησαν με τους εθελοντές τις τομές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαχρονικά οι εθελοντικές ομάδες και δήλωσαν ότι επιθυμούν τη συνεργασία και να είναι δίπλα τους, όπως είναι και η επιθυμία της κυβέρνησης, ώστε να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών και να τους δώσουν εφόδια για να διευκολυνθεί η λειτουργία τους.

Είναι κύρια επιλογή του πρωθυπουργού ο εθελοντισμός, δήλωσαν η κ. Κρυσταλλίδου και η κ. Τριανταφυλλοπούλου, και τόνισαν πως η πολιτεία πρέπει να δίνει χώρο και εφόδια στις οργανώσεις αυτές, οι οποίες με τη σειρά τους πρέπει να λειτουργούν με νομιμότητα και κανόνες. Έτσι θα κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου, διότι όπως εξήγησαν το νόημα του εθελοντισμού είχε αλλοιωθεί τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, όπως τόνισαν, έχουν διαπιστώσει ότι στο νησί υπάρχει πρόσφορο έδαφος και δραστηριοποίηση από πολλές εθελοντικές ομάδες και αυτός ήταν ο λόγος που η προγραμματισμένη σειρά επισκέψεων, με σκοπό την επικοινωνία του νέου νομοσχεδίου αλλά και την υποστήριξη των ομάδων αυτών, είχε πρώτο σταθμό την Κάλυμνο.

Τις δυο Γραμματείς της ΝΔ υποδέχθηκε ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης της ΝΔ Καλύμνου, κ. Άγγελος Καλαθιανάκης και μέλη της Οργάνωσης και αφού ολοκληρώθηκε ο σκοπός της επίσκεψης και η συζήτηση με τους εθελοντές , ακολούθησε γνωριμία και συζήτηση με όλα τα μέλη της νέας ΔΗΜ.Τ.Ο.

BINTEO