Κάλυμνος: Κατανομή μετοχών της ΑΝΕΚ με τη φιλοσοφία των 2/3 λόγω ειδικών συνθηκών -ΒΙΝΤΕΟ

Share

 

Κάλυμνος: Κατανομή μετοχών της ΑΝΕΚ με τη φιλοσοφία των 2/3 λόγω ειδικών συνθηκών

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ολοκληρώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου 2024 που είχε πρώτο και κυρίαρχο θέμα τον «ορισμό εκπροσώπων Δήμου Καλυμνίων για τη Γενική Συνέλευση Μετόχων της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου Α.Ε. (ΑΝΕΚ) – Μεταβίβαση μετοχών».  Εισηγητής ήταν ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Μαστροκούκος και η κατανομή των μετοχών ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο Δήμαρχος, όπως έχει επιλέξει έως σήμερα για τα θέματα της ΑΝΕΚ, απάντησε σε χαμηλούς τόνους και με λακωνικό τρόπο στις  ερωτήσεις που του έθεσαν για την κρισιμότητα της κατάστασης στην ΑΝΕ Καλύμνου ο Γιώργος Μαύρος και ο Σάκης Χούλλης, επικεφαλής αντιπολιτεύσεων στο ΔΣ.  Ο Γιώργος Μαύρος μάλιστα δευτερολόγησε και εξέφρασε και τους ενδοιασμούς του για τη χρονική στιγμή που γίνεται η κατανομή.

Ο Γιάννης Μαστροκούκος απάντησε πως τώρα είναι η ώρα και εντός των χρονικών ορίων του τριμήνου που προβλέπεται, να γίνει η κατανομή των μετοχών, διότι έτσι δεν δημιουργείται θέμα με τον διαγωνισμό των γραμμών και  εξήγησε ότι, ακολουθήθηκε η φιλοσοφία των 2/3 στην κατανομή, λόγω των «ειδικών συνθηκών» που επικρατούν στην ΑΝΕΚ. Για το λόγο αυτό και από την αρχή δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμία συζήτηση για την ΑΝΕΚ στην παρούσα φάση.

Ειδικότερα είπε ότι, με βάση το άρθρο 19 του καταστατικού της Εταιρίας, αν οι συνθήκες αφορούν ζητήματα κρίσιμα, όπως  «συγχώνευση, διάσπαση, μετατροπή, αναβίωση, παράταση διάρκειας, διάλυση εταιρίας, παροχή η ανανέωση εξουσίας προς το ΔΣ , αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κ.α., χρειάζεται κανείς τα 2/3 των μετόχων για να μπορούν να παρθούν άμεσα αποφάσεις.

Από εδώ και πέρα θα πρέπει να συγκληθεί Γενική Συνέλευση μέσα σε 20 ημέρες από όπου και θα προκύψει το νέο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΚ.

Ακολουθεί το βίντεο με το ΔΣ για την κατανομή των μετοχών της ΑΝΕΚ