Κάλυμνος-Κατερίνα Εμμανουήλ: Δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων της Διοίκησης του Γ.Ν. Καλύμνου (βίντεο)

Share

Σε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της Διοίκησης του Γ.Ν. Καλύμνου προέβη η Διοικητής του Νοσοκομείου, Κατερίνα Εμμανουήλ, μετά την πάροδο έξη μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της , παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, ελάχιστων μόνο προσκεκλημένων και των ΜΜΕ, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρεί σε μια τέτοια δημόσια ενημέρωση, με αναλυτική αναφορά στα πεπραγμένα , στον προϋπολογισμό του έτους, στις δαπάνες ,  στους διαγωνισμούς, στις προσλήψεις αλλά και στον προγραμματισμό έργων και δράσεων για το 2022.

Η κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες οι οποίες έγιναν με σκοπό τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του Νοσοκομείου, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και κυρίως για καλύτερες παροχές υγείας προς  τους πολίτες. Όπως τόνισε, κάτω από πρωτόγνωρες και πολύ δύσκολες συνθήκες προσπάθησε, με τη βοήθεια και τη στήριξη των συνεργατών της και όλου του προσωπικού, να προετοιμάσει το ΚΥ για τη μετά Covid εποχή.

Η Διοικητής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ενέργειες που έγιναν για την  λειτουργία του οδοντιατρείου, την αδειοδότηση λειτουργίας του αξονικού τομογράφου (έχουν ήδη βγει κάποιες πρώτες τομογραφίες) , τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων στο Χαλίκειο, τη νέα αίθουσα τοκετού αλλά και τους εμβολιασμούς των ακριτών της Τελένδου και της Ψερίμου, κ.α.

Επίσης ενημέρωσε για την προκήρυξη των τριών μόνιμων θέσεων, καρδιολόγου, αναισθησιολόγου και ορθοπεδικού, για την ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών που προσελήφθησαν για τις ανάγκες της πανδημίας, για όλες τις ενέργειες που έγιναν για την κάλυψη έκτακτων αναγκών σε προσωπικό κλπ και τόνισε πως είναι πάγιο αίτημα η πλήρωση όλων  των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου.

Η κ. Εμμανουήλ, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές του Νοσοκομείου, όπως τον συμπατριώτη μας Γιάννη Χαλίκο που σύντομα θα παραδώσει μια νέα, υπερσύγχρονη πτέρυγα στο Νοσοκομείο μας, το «Χαλίκειον», τον κ. Γιώργο Ντόβελλο στον οποίο οφείλεται αποκλειστικά η λειτουργία της μονάδας Covid, την οικογένεια Ψαρομπά και πλήθος άλλων δωρητών. Ευχαριστίες έδωσε και στην Περιφέρεια, το Έπαρχο και το Δήμαρχο που στάθηκαν αρωγοί σε διάφορα προβλήματα και ανάγκες του Νοσοκομείου.

Η Διοικητής ευχαρίστησε επίσης όλο το Διοικητικό και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τις τεχνικές υπηρεσίες , όλους όσους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στάθηκαν με αξιοπρέπεια, ανθρωπιά και φιλότιμο , υπό αντίξοες συνθήκες , δίπλα στη διοίκηση και στους πολίτες , προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση της κ. Εμμανουήλ όταν αναφέρθηκε στα δυο μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, τον αντιπρόεδρο κ. Φίλιππο Ολυμπίτη και την κ. Ευαγγελία Μπιλλήρη αλλά και την κ. Ευδοκία Τάλια , την οποία χαρακτήρισε ως την ψυχή του Νοσοκομείου, αναγνωρίζοντας ότι στάθηκαν δίπλα της, συνοδοιπόροι  και κατάφεραν όλοι μαζί να επιτύχουν το αποτέλεσμα που μας παρουσίασε .

Κλείνοντας , προέτρεψε όλους , μέσα στο πνεύμα των ημερών, να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας , για μια καλύτερη κοινωνία, ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας , δίχως αρρώστιες και πολέμους και έδωσε τις καλύτερες ευχές σε όλους για το Νέο έτος 2022.