Κάλυμνος: Καθολικό το αίτημα για ειδικά προνόμια στους Καλύμνιους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

Share

Καθολικό είναι το αίτημα να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους Καλύμνιους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί με την πανδημία, ώστε οι υποψήφιοι του νησιού να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Αναλυτικότερα, λόγω της ιδιαίτερης υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Κάλυμνο, οι 124 μαθητές του Γ’ τάξης του ΓΕΛ και οι 110 του ΕΠΑΛ βρίσκονται μακριά από το σχολείο τους από το Νοέμβριο, χωρίς τη δυνατότητα της σωστής δια ζώσης εκπαίδευσης, με την τηλεκπαίδευση να παρουσιάζει προβλήματα στις ακριτικές περιοχές όλο αυτό το διάστημα και οι μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμη και τα τελευταία βασικά μαθήματα πριν τις εξετάσεις, στο σχολείο τους , μια και τα Λύκεια δεν άνοιξαν στο νησί, λόγω του καθολικού λοκ ντάουν.

Επιπλέον τα παιδιά βιώνουν, ένα χρόνο τώρα και υπό το καθεστώς της πανδημίας, άσχημες για την ψυχολογία τους καταστάσεις, (αυστηρά περιοριστικά μέτρα, συγγενείς τους να νοσούν κ.α).

Επόμενο είναι λοιπόν να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων υποψηφίων άλλων περιοχών της Χώρας και η συμμετοχή τους στις εξετάσεις, την παρούσα περίοδο, να μην είναι ισότιμη.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ. Παϊσιος, οι βουλευτές του νομού και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου, έπαρχος, δήμαρχος και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, απέστειλαν επιστολές στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στηρίζουν το δίκαιο αίτημα μαθητών και γονέων.

Να θυμίσουμε ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλύμνου ζήτησε πρώτη να δοθούν στους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων «τα αντίστοιχα προνόμια με αυτά που δόθηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και έκθεσης ανηλίκων και των οικογενειών τους σε αντίξοες συνθήκες» στο παρελθόν, και κάλεσε να συνδράμουν οι τοπικοί βουλευτές, η πολιτική ηγεσία του νησιού και οι φορείς.

Να ευχηθούμε το δίκαιο αυτό αίτημα , που αποτελεί αίτημα όλης της Καλυμνιακής κοινωνίας, να βρει ευήκοα ώτα και να δοθούν στους μαθητές τα προνόμια που και στο παρελθόν παραχωρήθηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις.