Κάλυμνος: ΚΔΑΠ Αμεα «Ο Άγιος Παντελεήμων» – Μια δομή μοναδική (φωτος και video)

Share

Φίλιππος Ολυμπίτης: Είναι ένα έργο ζωής για μένα. Μετά από 25 χρόνια εθελοντισμού στην Κάλυμνο καταφέραμε να δημιουργηθεί η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με ειδικές ανάγκες βρεθήκαμε την Παρασκευή που μας πέρασε, στον οικισμό Άργος Καλύμνου. Είναι μια επίσκεψη που αγαπάμε να γίνεται την περίοδο των εορτών και κυρίως του Πάσχα, ωστόσο οι εικόνες που αντικρίσαμε φέτος, λόγω της πανδημίας, ήταν πολύ διαφορετικές.

Τα παιδιά που πηγαίνουν καθημερινά είναι λιγότερα και δεν γίνονται τα όμορφα παζάρια με τα πλούσια και πανέμορφα εκθέματα από τα χεράκια των παιδιών μας, κι αυτό τα λυπεί γιατί έχασαν την επαφή τους με τον κόσμο αλλά και σημαντικά έσοδα για την βιωσιμότητα της δομής. Ωστόσο το κέντρο συνεχίζει την λειτουργία του, με πιο χαλαρούς ρυθμούς, τηρώντας όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των δασκάλων, των παιδιών και των λίγων επισκεπτών, όπως μας περιγράφει ο αειθαλής και δραστήριος πρόεδρος του κέντρου , Φίλιππος Ολυμπίτης.

Το Κέντρο Αμεα είναι μια φωλιά αγάπης, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί εδώ και χρόνια στο νησί μας, χάρη στο όραμα και τις προσπάθειες του προέδρου του Φίλιππου Ολυμπίτη, ο οποίος με πίστη, αγώνα και με καλή συνεργασία πάντα με την πολιτεία, κατάφερε να δημιουργήσει μια δομή μοναδική. Στο κέντρο, όπου εργάζονται έντεκα άτομα, πολλά παιδιά βρίσκουν αγάπη, στοργή, απασχολούνται δημιουργικά, διασκεδάζουν και χαίρονται τη ζωή με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.

 

Δίπλα στο κέντρο, δημιουργήθηκε μια άλλη δομή, η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση. Ένα σύγχρονο κτίριο με όλες τις ανέσεις. «Είναι ένα έργο ζωής για μένα. Μετά από 25 χρόνια εθελοντισμού στην Κάλυμνο καταφέραμε να δημιουργηθεί η στέγη αυτή» λέει ο πρόεδρος. Η στέγη θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 12 παιδιά , όταν οι γονείς τους δεν θα είναι πια στη ζωή, και θα φροντίζει για τη στέγαση, σίτιση και την περίθαλψή τους.

Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, τα παιδιά κατάφεραν να δημιουργήσουν και φέτος υπέροχα πασχαλινά κομψοτεχνήματα, με καθοδήγηση και αγάπη από τις δασκάλες τους. Τις δημιουργίες των παιδιών μπορεί κανείς να τις προμηθευτεί είτε από το κέντρο, με ραντεβού, είτε διαδικτυακά από τη σελίδα του κέντρου στο fb ( ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Άγιος Παντελεήμων), είτε τηλεφωνικά, και να του παραδοθούν στο χώρο του από τον οδηγό του κέντρου.

Κλείνοντας να πούμε πως πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες και στον πρόεδρο του κέντρου για το σπουδαίο έργο που επιτελείται, ακούραστα κ πάντα με υπευθυνότητα και αγάπη!

Δείτε το φωτορεπορταζ και αγοράστε υπέροχα δωράκια για το Πάσχα , στηρίζοντας έτσι το έργο του κέντρου και το κόπο των παιδιών μας!!

ΒΙΝΤΕΟ