Κάλυμνος: ΚΔΑΠ-ΜΕΑ: Μια φωλιά αγάπης, μια δομή μοναδική!!! (φωτορεπορτάζ και βίντεο)

Share

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε φέτος το τριήμερο παζάρι που διοργάνωσαν τα παιδιά του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ειδικές δεξιότητες, στο Άργος Καλύμνου. Το παζάρι γίνεται κάθε χρόνο, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου , ημέρα αφιερωμένη παγκοσμίως στα άτομα με αναπηρία. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Παρά τις αντιξοότητες που είχαν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά λόγω της πανδημίας, δημιούργησαν και φέτος , με τη βοήθεια των δασκάλων τους, υπέροχα κομψοτεχνήματα και μας περιμένουν να πάρουμε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα μας και να υποστηρίξουμε το έργο της μοναδικής αυτής δομής.

Κατά την επίσκεψή μας στο Κέντρο βρήκαμε τον πρόεδρο του κ. Φίλιππο Ολυμπίτη, να συνομιλεί με τον έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελλή, τον αντιδήμαρχο κ. Παντελή Ζωίδη και τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, τη στιγμή μάλιστα που τους ευχαριστούσε για την επίσκεψη και τους έδινε δώρα που δημιούργησαν τα παιδιά και τις ευχές του για τα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος του Κέντρου κάλεσε τους συμπατριώτες του να περάσουν από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση – που δημιουργήθηκε από την πολιτεία η οποία ενστερνίστηκε το όραμα του άοκνου προέδρου του Κέντρου- να δουν το έργο που γίνεται και να καταλάβουν τη σπουδαιότητα του.

Ο έπαρχος κ. Μανώλης Μουσελλής δήλωσε ότι, επισκέφθηκε το Κέντρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ και το παζάρι των παιδιών και συζήτησε με τον κ. Ολυμπίτη για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Εξήρε το έργο που επιτελείται, που όπως είπε είναι μοναδικό και υποστηρίζεται από τον πρόεδρο, την πολιτεία και όλους τους Καλύμνιους.

Τόνισε πως και οι 365 ημέρες του χρόνου πρέπει να είναι για τα άτομα με ειδικές δεξιότητες και ότι η πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει να είναι η ζωή τους πιο εύκολη.

Πρέπει η Περιφέρεια και ο Δήμος να βοηθήσουν να ολοκληρωθεί η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης λέει και ο αντιδήμαρχος κ. Παντελής Ζωίδης και δίνει τις ευχές του για τις γιορτές σε όλο τον κόσμο.

Θεάρεστο και συγκινητικό και καθόλου απλό, χαρακτηρίζει το έργο του Κέντρου η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, η οποία συνεχάρη τον πρόεδρο και το προσωπικό της δομής κι ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα!!

Κλείνοντας να πούμε πως πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες και στον πρόεδρο του κέντρου για το σπουδαίο έργο που επιτελείται, ακούραστα και πάντα με υπευθυνότητα και αγάπη!

Δείτε το ρεπορτάζ και αγοράστε υπέροχα δωράκια για τα Χριστούγεννα! Ας υποστηρίξουμε όλοι το έργο του κέντρου και τον κόπο των παιδιών μας!!

ΒΙΝΤΕΟ