Κάλυμνος: Νέο ΔΣ στο τιμόνι της ΑΝΕΚ σε μια “φουρτουνιασμένη” περίοδο για την εταιρεία

Share

 

Έγινε σήμερα η αλλαγή “φρουράς” στη διοίκηση της ΑΝΕΚ, που θα βρεθεί στο τιμόνι της εταιρείας, με πρόεδρο τον Κώστα Μακρινάκη, στην πιο δύσκολη περίοδο από την ίδρυση της εταιρείας, καθώς αναμένονται πολλές φουρτούνες στην πλώρη της.

Σήμερα το απόγευμα, στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, που φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε η σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης των μετοχών της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου (ΑΝΕΚ), για τη ψηφοφορία και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας λαϊκής βάσης, της οποίας την πλειοψηφία των μετοχών κατέχει ο Δήμος Καλυμνίων.

Αφού ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων από τον απερχόμενο πρόεδρο της εταιρείας, Γιώργο Θανάτση, ακολούθησε η ψηφοφορία.

Τα μέλη του νέου ΔΣ της εταιρείας , σύμφωνα με τη σειρά εκλογής και τον αριθμό μετοχών, είναι:

Από τους δημοτικούς συμβούλους εκλέγονται 4:

Λελέκης Μιχαήλ, Τρικοίλης Αναστάσιος, Χούλλης Γεώργιος, Καναβούρη Χρυσοβαλάντη

και αναπληρωματικά: Θεοφιλίδης Ιωάννης, Μακαρουνας Ευθύμιος, Μουσελλής Βασίλειος.π

Απο τους μετόχους εκλέγονται 5:

Πλάτσης Μιχαήλ, Σφουγγαριστος Χαράλαμπος, Κουτούζης Σταμάτιος, Μαρινάκης Κωνσταντίνος, Χαλίκος Πανορμίτης

και αναπληρωματικά μέλη:

Μαραγκός Δημήτρης , Κουλουριωτης Νικόλαος, Γερακιος Γεώργιος και Παντελής Γεώργιος.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καθοριστούν οι αρμοδιότητες του νέου ΔΣ, του οποίου πρόεδρος θα είναι ο Κώστας Μακρινάκης, όπως ανακοίνωσε ήδη ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαστροκούκος.

received_7249185415189885
received_614359257579896
received_826132412871064
received_2771997319623595
received_922620449557977
received_1675001246578771
received_448723534183177

received_898027982073817

ΠΗΓΗ: palmoskalymnou
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Τ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ Γ.ΘΑΝΑΤΣΗ

Χθες τελείωσε η 2η προεδρεία μας στην ΑΝΕΚ. Η θητεία αυτή ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Δύο ατυχήματα και ιδιαίτερα το δεύτερο παραλίγο να στοιχίσουν  στην επιχείρηση την ύπαρξή της. Το πλοίο μας έμεινε για έξι μήνες χωρίς δρομολόγια, ενώ παράλληλα γίνονταν οι απαιτούμενες επισκευές.  Καταφέραμε να επανέλθει σε δρομολόγια και σήμερα να εκτελεί πολύ καλές γραμμές και επωφελείς για την επιχείρηση.

Τώρα λοιπόν που τελείωσε κι αυτή η πολύ δύσκολη θητεία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το Διοικητικό Συμβούλιο με το οποίο ομόθυμα είχαμε αγαστή συνεργασία. Περάσαμε δύσκολους κάβους, αλλά καταφέραμε να σώσουμε την επιχείρηση.

Θα θέλαμε και εκ μέρους του του Διοικητικού Συμβουλίου να ευχαριστήσουμε  το προσωπικό και τα πληρώματα που στάθηκαν συμπαραστάτες στο έργο μας.

Ξεχωριστές ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος με αποφασιστικότητα και πυγμή μας βοήθησε στις πιο δύσκολες στιγμές  της επιχείρησης.

Επίσης στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος επανέφερε στην κρίσιμη στιγμή το πλοίο σε  δρομολόγια.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προμηθευτές μας και κυρίως την ΑΡΓΩ ΑΕ καθώς  και τα συνεργεία που εργάστηκαν άοκνα ώστε να τελειώσει η επισκευή το συντομότερο δυνατόν και για την υπομονή τους στη διαδικασία πληρωμών.

Πολλές ευχαριστίες χρωστάμε στον Ναυπηγό και Συνεργάτη μας Βασίλη Ψαρομπά και το γραφείο του, καθώς και στον Τεχνικό μας Σύμβουλο Θωμά Σκριβάνο για τη συνεχή παρακολούθηση  των μελετών και τη βοήθεια που μας πρόσφεραν σε κρίσιμες ώρες.

Τέλος απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στους νομικούς μας παραστάτες Μιχαήλ Νταλάκο, Νομική Κυπραίου και Γλυκερία Σιούτη για τις εύστοχες παρεμβάσεις τους και την υπεράσπιση των δικαίων της εταιρείας μας.

Ευχόμαστε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο του και να είναι τυχερό

Για το απερχόμενο ΔΣ

Ο τ. Πρόεδρος

Δρ Γεώργιος Θανάτσης