Κάλυμνος: O Αγιορείτης Μοναχός Νικήτας μαγειρεύει νηστίσιμες συνταγές της Καλύμνικης κουζίνας (φωτορεπορτάζ κ βίντεο)

Share

 

O Αγιορείτης Μοναχός Νικήτας μαγειρεύει νηστίσιμες συνταγές της Καλύμνικης κουζίνας, αφηγείται τη ζωή του στο Άγιο Όρος και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες, την καλοσύνη και την ταπεινότητά του.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ενθουσιασμένοι έφυγαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση προβολής της Καλύμνικης νηστίσιμης κουζίνας από τον ειδικό του είδους, Αγιορείτη Μοναχό Νικήτα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο εστιατόριο Στάλα στις Μυρτιές. Ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου Καλύμνου Αστυπάλαιας  και της Ομάδας φίλων Αγίου Όρους Καλύμνου. Την εκδήλωση, η οποία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, υποστήριξαν αρκετοί εθελοντές. Τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από τη λαχειοφόρο θα πάνε στο Γηροκομείο Καλύμνου και για τις ανάγκες παιδιών που μεγαλώνουν στο Όρος υπό την προστασία του Μοναχού Νικήτα.

Ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο οποίος μεταβαίνει συχνά στο Άγιο Όρος, γνώρισε εκεί τον Μοναχό Νικήτα με τον οποίο συμφώνησε να γίνει αυτή η πολύ όμορφη συνεστίαση και να προβληθεί η Καλύμνικη νηστίσιμη κουζίνα παράλληλα με ένα καλό σκοπό. O πατέρας Νικήτας μαγείρεψε για όλους όσους παραβρέθηκαν εκεί, με υλικά της Καλύμνικης γης και της θάλασσας, αφηγήθηκε λίγο από την καθημερινότητά του στο Όρος και εντυπωσίασε με την καλοσύνη και την ταπεινότητά του.

Να προσθέσω ότι το μενού, το οποίο γεύτηκαν στη συνέχεια οι τυχεροί που κατέκλυσαν το χώρο του εστιατορίου, περιλάμβανε γαριδόσουπα, σουπιές με χόρτα και πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα, όλα πεντανόστιμα!!

  

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης

BINTEO