Κάλυμνος: Ο Δημήτρης Διακομιχάλης σε μια «ανθρώπινη» συνέντευξη μετά την ήττα της παράταξής του (video)

Share

 

Δημ. Διακομιχάλης: Υποστήκαμε μια πολύ βαριά ήττα, μια ήττα «Βατερλώ», που όμως ήταν πολύ σκληρή και άδικη

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Υποστήκαμε μια πολύ βαριά ήττα, μια ήττα «Βατερλώ», που όμως ήταν πολύ σκληρή και άδικη, δηλώνει ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου υπερτερεί η διάσταση «άνθρωπος» από αυτήν του «πολιτικού», αρκετές μέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της πρώτης Κυριακής, στις 8 Οκτωβρίου 2023 .

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης απαντά σε όλα τα ερωτήματα, αναφέρεται στους λόγους που τον έκαναν τελικά να αποφασίσει να αναμετρηθεί για πολλοστή φορά με τους πολιτικούς του αντιπάλους διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο του νησιού, όπως επίσης και στους λόγους που θεωρεί ότι ήταν η αιτία για το κάκιστο αυτό αποτέλεσμα για την παράταξή του.

Η ανακοίνωση της καθόδου του έγινε καθυστερημένα διότι, έπρεπε να σταθμίσει τα δεδομένα και τελικά αποφάσισε πως έπρεπε να υπερασπιστεί το «μνημειώδες» έργο που έγινε, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις, σύμφωνα με τον ίδιο. Θεωρεί, ωστόσο, πως ο κόσμος δεν κατανόησε το έργο αυτό για διάφορους λόγους και ότι  αδικήθηκαν με τον πιο σκληρό τρόπο ο ίδιος και η παράταξή του.

Για τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής και για τις «υπόγειες συνεργασίες» και άλλα πολλά που ακούστηκαν δηλώνει ότι δεν πήρε  θέση και άφησε τα στελέχη του να ψηφίσουν κατά συνείδηση διότι, δεν πίστευε και δεν πιστεύει ότι κάποιος από τους άλλους υποψήφιους Δήμαρχους θα αντιμετώπιζε τα ζητήματα του τόπου όπως ο ίδιος.

Ο κ. Διακομιχάλης συγχαίρει τον Γιάννη Μαστροκούκο και δηλώνει ότι θα βάλει «πλάτη», εφόσον του ζητηθεί , διότι οφείλει ο νέος Δήμαρχος να προχωρήσει όλα όσα έχουν δρομολογηθεί και θα είναι στο πλάι του. Μάλιστα ενημερώνει ότι θα παραδώσει όλους τους φακέλους των έργων με πρωτόκολλο ώστε να αποδεικνύεται μέχρι πιο σημείο βρίσκεται το κάθε έργο τη στιγμή της παράδοσης-παραλαβής.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόσχεση του Γιάννη Μαστροκούκου για άμεσο κλείσιμο της χωματερής και τη δύσκολη εξίσωση της εξεύρεσης χρημάτων για την υλοποίηση της ενδιάμεσης λύσης χωρίς την αύξηση των δημοτικών τελών, όπως επίσης και για την «καυτή πατάτα» της ΑΝΕΚ, η οποία όπως τόνισε, είναι σε πολύ δύσκολη θέση και το μέλλον της είναι αβέβαιο.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Δημήτρης Διακομιχάλης, απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του δηλώνει με πικρία αλλά και αξιοπρέπεια ότι, «αδικήθηκε η παράταξή μας με τον πιο σκληρό τρόπο».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ