Κάλυμνος: Ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μαν. Μουσελλής σε ένα ενδιαφέρον «Τετ α Τετ» για τις προτεραιότητες του την επόμενη 5ετία (podcast)

Share

 

Κάλυμνος: Ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μαν. Μουσελλής σε ένα ενδιαφέρον «Τετ α Τετ» για τις προτεραιότητες του την επόμενη 5ετία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

«Θέλουμε ένα Επαρχείο με αίγλη, δυνατό, που θα δίνει λύσεις εκεί που μπορεί, ακόμη και αν το πρόβλημα δεν είναι αρμοδιότητάς του, χωρίς να παρεμβαίνει στον Α βαθμό», δηλώνει ο Έπαρχος της ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής σε ένα ενδιαφέρον «Τετ α Τετ» με την Ειρήνη Χαλκίτη, για το News-Politics.gr.

O Έπαρχος διαβεβαιώνει ότι, με την ίδια ορμή, διάθεση και αποτελεσματικότητα θα συνεχίσει να εργάζεται και αυτή τη θητεία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και τονίζει πως πάντα επιδιώκει αγαστή συνεργασία με τους Δήμαρχους της Περιφερειακής μας Ενότητας, προς όφελος των νησιών μας. Σύμφωνα με το ίδιο ένα τρίπτυχο προτεραιοτήτων είναι πάνω πάνω στην «ατζέντα» των θεμάτων του ιδίου και της Περιφερειακής αρχής. Πρώτο σε σειρά είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τα πέντε νησιά της ΠΕ Καλύμνου, ζήτημα το οποίο είναι ήδη σε διαδικασία διαγωνιστική.

Το Επαρχείο Καλύμνου

Ακολουθεί το μεγάλο και ώριμο έργο για το νέο λιμάνι της Καλύμνου με εξασφαλισμένη από το κράτος τη χρηματοδότηση και για το οποίο δηλώνει έτοιμος και εκείνος και η Περιφέρεια να αναλάβουν ότι τους ζητηθεί. Ενημερώνει ότι ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος και ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, όπως επίσης ο τέως και νυν πρόεδρος του ΔΛΤ , Μιχάλης Μπούκης και Αναστάσιος Τρικοίλης είχαν μία πρώτη συζήτηση σχετικά με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, όταν ήρθε πρόσφατα στην Κάλυμνο.

Τρίτο, εξίσου σημαντικό, στη λίστα η επίλυση του σοβαρού ζητήματος της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κάλυμνο. Πιστεύει ότι μέσα στο 2024 θα προχωρήσει η διακήρυξη για τον νέο ΧΥΤΥ και ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ότι η ενδιάμεση λύση είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη του Δήμου Καλυμνίων.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η συζήτηση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας. Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν ακούστε τα στο podcast που ακολουθεί.