Κάλυμνος: Ο μοναδικός πεζόδρομος στις Πατήθριες (φωτορεπορτάζ και βίντεο)

Share

 

Στην περιοχή πίσω από την Μητρόπολη του Σωτήρος Χριστού στην Κάλυμνο είναι η είσοδος του μοναδικού πεζοδρόμου του νησιού, με τα υπέροχα νεοκλασικά σπίτια. Ντόπιοι και ξένοι από όλο τον κόσμο, όλο τον χρόνο, μα κυρίως το καλοκαίρι, τον επισκέπτονται για να πιούν ένα καφέ στα παραδοσιακά καφενεδάκια ή για ένα τσιπουράκι με υπέροχους Καλύμνικους  μεζέδες και καλή μουσική, για ψώνια από τα καταστήματα παραδοσιακών ειδών ή για μια χαλαρή βόλτα στα πλακόστρωτα. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Μοναδική παραφωνία στην όμορφη εικόνα κάποιοι οδηγοί με  μηχανάκια, που αρκετά συχνά περνούν από τον πεζόδρομο, χαλούν την ηρεμία όσων βρίσκονται εκεί και προκαλούν φόβο στους γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να παίξουν χαλαρά ενώ ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος. Και αυτό συμβαίνει διότι ενώ υπάρχουν μπάρες για να εμποδίζεται η είσοδος οχημάτων , αυτές παραμένουν για κάποιους λόγους ανοιχτές εδώ και πολύ καιρό.

Ο πεζόδρομος δημιουργήθηκε το 2006 και από τότε μια υποβαθμισμένη περιοχή του νησιού άλλαξε όψη. Τα κτήρια αναπαλαιώθηκαν και απέκτησαν υπεραξία, επιχειρηματίες άνοιξαν καταστήματα, νέοι άνθρωποι βρήκαν εργασία, όλη η περιοχή αναπτύχθηκε σιγά σιγά και γέμισε ζωή, ομορφιά, χρώματα και μουσικές.

…Και επειδή μια εικόνα είναι χίλες λέξεις, πάμε να δούμε τις μας είπαν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν τη βοήθεια της νέας Δημοτικής αρχής για να λύσουν τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται.

 

Ευχαριστούμε το Μανόλη Μέρη για μερικές από τις φωτογραφίες