Κάλυμνος: Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μιχ. Λελέκης ενημερώνει για την αφαλάτωση της Τελένδου και την κατάσταση στην  ΑΝΕΚ (pics n videos)

Share

 

Ολοκληρώθηκε η γενική επισκευή της αφαλάτωσης της Τελένδου και θα επανατοποθετηθούν άμεσα τα μηχανήματα.

Μιχ. Λελέκης: «Η προηγούμενη διοίκηση της ΑΝΕΚ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Καλύμνιους γιατί είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρία»

 ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλη Λελέκη επισκεφθήκαμε στο γραφείο του την Τρίτη 16 Απριλίου, για να μας ενημερώσει για την πορεία των εργασιών στα μηχανήματα της αφαλάτωσης της  Τελένδου και να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα των κατοίκων οι οποίοι αγωνιούν, εν όψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, μην επαναληφθούν και φέτος τα προβλήματα με το νερό.

Όπως μας ενημέρωσε, όταν φθάσαμε στο γραφείο του είχαν ήδη φύγει από τους χώρους της ΔΕΥΑΚ τα μηχανήματα και μαζί με υλικά μεταφέρονταν με δυο φορτηγά, στις Μυρτιές και στη συνέχεια στην Τέλενδο για να γίνει επανατοποθέτηση τους από τέσσερεις εργαζόμενους της επιχείρησης. Η γενική επισκευή και συντήρηση των μηχανημάτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως μας είπε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα υπάρχουν προβλήματα με την συγκεκριμένη αφαλάτωση διότι, εκτός από την επισκευή των μηχανημάτων, όλη η φιλοσοφία λειτουργίας της αλλάζει και θα αντλεί νερό απευθείας από την θάλασσα, οπότε το σύστημα θα καταπονείται λιγότερο και θα ελαχιστοποιηθούν και οι ζημιές.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Λελέκης, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος στην ΑΝΕΚ, αναφέρθηκε στα πρώτα συμπεράσματα για την Ναυτιλιακή Εταιρία της Καλύμνου που δεν είναι καθόλου ευχάριστα, όμως πιστεύει πως με «καλό νοικοκυριό», καθημερινή παρακολούθηση και μετρημένη διαχείριση, θα τα καταφέρει. Επίσης άσκησε κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις  και είπε ότι η παράδοση από το προηγούμενο ΔΣ έγινε με μερικές αράδες σε ένα απλό χαρτί. Δήλωσε ότι τους θεωρεί υπεύθυνους για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η εταιρία και ότι δεν θα έπρεπε να επαίρονται αλλά να ζητήσουν συγγνώμη από τους Καλύμνιους.

Με την ευκαιρία της συζήτησης μας, ζητήσαμε από τον κ. Λελέκη να μας δώσει εξηγήσεις για τα όσα σχολιάστηκαν πρόσφατα, κυρίως διαδικτυακά, για φαγοπότι την Τσικνοπέμπτη με τον Δήμαρχο και τους συμβούλους του. Ο κ. Λελέκης απάντησε λέγοντας ότι, έγινε ένα λάθος από την υπηρεσία αναφορικά με τη διατύπωση της σχετικής απόφασης, όμως η πραγματικότητα είναι ότι  εκείνος απλά αποδέχθηκε το αίτημα των εργαζομένων να επαναληφθεί και φέτος η εκδήλωση που έκαναν κάθε χρόνο.

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Μιχάλη Λελέκη.

Βίντεο και εικόνες από τη μεταφορά των εξαρτημάτων της αφαλάτωσης στην Τέλενδο

ΒΙΝΤΕΟ