Κάλυμνος: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και τέθηκε σε λειτουργία το νέο σύστημα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου (video&φωτος)

Share

-Επωφελής για το Νοσοκομείο της Καλύμνου η σύντομη θητεία του Βασ. Στασινόπουλου

-Ευχαριστίες σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου από τη Διοίκηση

Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ και βίντεο

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Επωφελής για το Νοσοκομείο της Καλύμνου αποδεικνύεται η πλήρωση της θέσης του Διοικητή, από τον Βασίλη Στασινόπουλο. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και με τη συνδρομή της 2ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, η εγκατάσταση του νέου συστήματος παραγωγής ιατρικού οξυγόνου.

Επιλύθηκε με τον τρόπο αυτό ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα του Νοσοκομείου και όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση «εξασφαλίζεται η αυτάρκεια σε ιατρικό οξυγόνο τόσο του θαλάμου υπερβαρικής όσο και των υπολοίπων δομών, ανεξαρτήτως καιρικών ή επιδημιολογικών συνθηκών».

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Στασινόπουλος, διοικητής του Νοσοκομείου της Λέρου, ανέλαβε προσωρινή παράλληλη άσκηση καθηκόντων στο Νοσοκομείο Καλύμνου στις αρχές Μαρτίου, και από τότε είχε δηλώσει πως η εξασφάλιση της επάρκειας οξυγόνου αποτελούσε για εκείνον πρώτη προτεραιότητα, όπως επίσης η ολοκλήρωση εργασιών στο «Χαλίκειο» και η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου που αγοράστηκε από την ΠΝΑΙ. Όλα τα παραπάνω ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μόλις τριών μηνών!!

Παράλειψη μεγάλη θα ήταν να μην αναφέρουμε ότι στα χέρια της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού «έσκασε» και μια απρόσμενη έξαρση της πανδημίας, που δοκίμασε τις αντοχές , ψυχικές και σωματικές, όλων όσων έδιναν καθημερινές μάχες για να σωθούν όσο γίνεται περισσότεροι συνάνθρωποί μας αλλά και τις υποδομές του Νοσοκομείου.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 ο κ. Στασινόπουλος, έχοντας δίπλα του την κ. Ευαγγελία Μπιλλήρη, μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου , μας ενημέρωσε για την ευχάριστη εξέλιξη. Ο ίδιος είπε ότι έπραξε τα αυτονόητα, ακολούθησε τις εντολές του Προϊσταμένου του κ. Ροϊλού από τη 2η ΥΠΕ και το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στο ότι συνεργάστηκαν και λειτούργησαν γρήγορα όλες οι υπηρεσίες.

Ο Διοικητής, αναφέρθηκε σε όλο το υγειονομικό προσωπικό και το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου και ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν και με αυταπάρνηση προσέφεραν σημαντικό έργο ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ονομάτισε μάλιστα τους περισσότερους από αυτούς όπως την κ. Τάλια Ευδοκία, προϊσταμένη του τμήματος covid, η οποία όπως είπε ο ίδιος έδωσε τον ύψιστο αγώνα, τον κ. Αθανάσιο Λάμπου, τον κ. Δημήτρη Σαουλίδη, τον κ. Βασίλη Βούη, την κ. Αναστασία Κατσοτούρχη, την κ. Νικόλ Κανδυλιώτη κ.α. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κ. Ευαγγελία Μπιλλήρη, η οποία όπως είπε στάθηκε δίπλα του από τη πρώτη στιγμή για τα ζητήματα του Νοσοκομείου.

Από την πλευρά της η κ. Μπιλλήρη είπε πως, η νησιωτικότητα ήταν το μεγάλο μας μειονέκτημα κατά την διάρκεια έξαρσης της πανδημίας, και το ότι το νοσοκομείο δεν κατέρρευσε και καταφέραμε να βγουν σώοι από τη μονάδα covid του νοσοκομείου μας τόσοι συμπατριώτες μας, οφείλεται στην τιτάνια προσπάθεια πολλών ανθρώπων που έχουν ονοματεπώνυμο.

Η κ. Μπιλλήρη έκανε αναφορά και στο δήμο της Καλύμνου, που στάθηκε αρωγός στην παροχή φιαλών οξυγόνου, όπως επίσης και στους Καλύμνιους και τη γενναιοδωρία και τη μεγαλοψυχία τους γιατί στήριξαν την προσπάθεια με τις δωρεές τους ( ξεπέρασαν τις 40.000 ευρώ), την κρίσιμη στιγμή, για να συνεχίσει να λειτουργεί η μονάδα covid. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε τονίζει η ίδια, για να μην δοκιμαστούν ξανά οι αντοχές της μονάδας.

Για τη νέα γεννήτρια είπε ότι, θα έχουμε αυτάρκεια σε οξυγόνο, υπάρχει η τεχνογνωσία από μία εξαιρετική εταιρία και μέσω τηλεμετρίας υπάρχει και η δυνατότητα να παρακολουθείται το σύστημα από το Κέντρο, οπότε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί θα επιλύεται από την Αθήνα.

Ας είναι ένα κακό όνειρο όλο αυτό που περάσαμε, που μας πλήγωσε αλλά και μας δίδαξε πολλά, λέει η κ. Μπιλλήρη και ευχαρίστησε άπαντες, από τον διοικητή μέχρι την τεχνική υπηρεσία αλλά και όσους στήριξαν με τις δωρεές τους το νοσοκομείο.
Τη θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Καλύμνου θα αναλάβει η κ. Κατερίνα Εμμανουήλ από τη Λέρο.

ΒΙΝΤΕΟ