Κάλυμνος: Παραδόθηκε η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας από τον καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα

Share

 

Ο καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας παρέδωσε τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Καλυμνίων, η οποία εκπονήθηκε με βάση προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και με το Δήμο Καλυμνίων. Στόχος να μειωθούν οι κίνδυνοι που προέρχονται από τα πλημμυρικά  φαινόμενα. Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης και στην εφαρμογή της μελέτης για τις κατολισθήσεις, η οποία είναι σε εξέλιξη.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Η προγραμματική σύμβαση αντιπλημμυρικής προστασίας υπεγράφη πέρσι το Δεκέμβριο και για την εκπόνηση της μελέτης συμμετείχαν 15 επιστήμονες από διάφορους κλάδους , εξειδικευμένοι σε τέτοια φαινόμενα, διαβρώσεις κ.α . Περιλαμβάνει προτάσεις- τρόπους-παρεμβάσεις  στον περιβάλλοντα χώρο του οικιστικού ιστού ώστε να προλαμβάνονται τα πλημμυρικά φαινόμενα όσο αυτό είναι δυνατόν, πριν φθάσουν σε κεντρικές κοίτες που στην πραγματικότητα έχουν καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό και να παραμένει για λίγο το νερό εκεί ώστε να εμπλουτίζεται και ο υδροφόρος ορίζοντας.

Όλα τα έργα θα είναι συμβατά με το περιβάλλον και την εικόνα του νησιού και θα δημιουργηθούν από τοπικά υλικά. Με βάση τη μελέτη και το τεχνικό δελτίο  θα πρέπει να διεκδικηθούν τα χρήματα και να υλοποιηθεί το έργο.

Ακολουθεί η συνέντευξη τύπου και η παρουσίαση της μελέτης από τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.