Κάλυμνος: Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή χλοοτάπητα και ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο (video)

Share

Κάλυμνος: Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή χλοοτάπητα και ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο και για την αγορά οικοπέδου για το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ

Μια σύντομη ενημέρωση για κάποια έργα- παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί ή προγραμματίζονται, έκανε ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε με αφορμή και άλλα ζητήματα.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Συνεχίζονται οι εργασίες διάνοιξης του περιφερειακού δρόμου Θέρμα –Αγ. Σάββας, που γίνονται από τη ΜΟΜΚΑ σε συνεργασία με τον κ. Μιχάλη Καραβοκυρό. Όπως είπε ο δήμαρχος είναι ένα δύσκολο έργο που γίνεται με εντυπωσιακό τρόπο, θα είναι μια λεωφόρος οκτώ μέτρων και θα αποσυμφορήσει όλη την κυκλοφορία. ( Δείτε φωτορεπορτάζ από την αρχή του δρόμου στα Θέρμα και από την πλευρά στον Άγιο Σάββα)

Ο δήμαρχος με την ευκαιρία ενημέρωσε ότι αποτελεί προσωπικό του στοίχημα να δρομολογηθεί αυτή την τετραετία και η διάνοιξη δρόμου Βοθύνοι-Ζάρες-Άργος , όπου θα οδηγεί από το λιμάνι στο αεροδρόμιο και θα είναι έργο μεγάλης σημασίας διότι θα ανοίξουν τεράστιες δυσπρόσιτες εκτάσεις .

Σε ότι έχει να κάνει με το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, το οποίο πραγματικά το έχει ανάγκη το νησί, ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής βρίσκονται στις διαδικασίες για την αγορά οικοπέδου, που πιστεύει ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου και ότι τα χρήματα για την αγορά υπάρχουν στο προϋπολογισμό του δήμου. Θα είναι ένα κλειστό γήπεδο εξαιρετικών προδιαγραφών, 1600 τμ. και θα μπορεί να φιλοξενήσει 400 φίλαθλους, όπως δήλωσε.

Για το υπάρχον κλειστό και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται ενημέρωσε ότι η μελέτη είναι έτοιμη και αναζητά 150.000 ευρώ για να προχωρήσει η τοποθέτηση παρκέ μέσα και πλαστικού έξω.

Τέλος για το υπάρχον γήπεδο και την αλλαγή ταρτάν και χλοοτάπητα, ένα έργο προϋπολογισμού 450.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η ΠΝ Αιγαίου, δήλωσε ότι η προγραμματική σύμβαση με το δήμο Καλυμνίων πέρασε από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας και αναμένεται σύντομα να περάσει και από την αντίστοιχη του δήμου.

Ο δήμαρχος εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η Κάλυμνος θα έχει τις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις τα επόμενα δυο χρόνια κι εμείς ευχόμαστε η πεποίθηση να γίνει πράξη και η Κάλυμνος να αποκτήσει τις αθλητικές υποδομές που της αξίζουν, αντάξιες της παράδοσης και των επιδόσεων των αθλητών μας.

ΒΙΝΤΕΟ