News&

Κάλυμνος: Σοβαρές υπόνοιες από Μαστροκούκο ότι οφείλεται σε εμπρησμό η φωτιά στη Χωματερή (VIDEO)

Share

 

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαστροκούκος, απέδωσε σε εμπρησμό τη χθεσινή φωτιά στη Χωματερή στα Γιανναχώραφα, που έκαιγε μέχρι τις πρωινές ώρες. 

Στις 29 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης, ως πρόεδρος του ΦοΣΔΑ, θα είναι στην Κάλυμνο και θα γίνουν ανακοινώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την οριστική λύση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Αυτές είναι οι δυο βασικές ειδήσεις από τη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Βασίλη Μουσελλή, στα τοπικά ΜΜΕ, στον απόηχο της χθεσινής μεγάλης φωτιάς, που έκαιγε όλη νύχτα στη Χωματερή στα Γιανναχώραφα.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τη διοίκηση του Δήμου, είχαν λάβει μέτρα ώστε να μην ανάβουν φωτιές στον ΧΑΔΑ, με συνεχή παρακολούθηση, κατάβρεξη του χώρου και άλλες ενέργειες. Παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο της σημερινής Δημαρχίας στην καθαριότητα και ο Βασίλης Μουσελλής, με τη σειρά του, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολονύκτια μάχη με τη φωτιά, που αποφεύχθηκε, για μια ακόμη φορά, να επεκταθεί εκτός της χωματερής.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ:

Όμως η χθεσινή φωτιά, που εκδηλώθηκε σε διάφορα σημεία ταυτόχρονα στη χωματερή, “συνέπεσε” με την ανακοίνωση της παρουσίας του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, στην Κάλυμνο, ο οποίος, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μαστροκούκος, θα προβεί σε ανακοινώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την Οριστική Λύση που θα προωθηθεί μέσω του ΦοΣΔΑ. Η φωτιά στη χωματερή, λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση αυτής της εξέλιξης και η ταυτόχρονη ανάφλεξη σε πολλά σημεία, για τον Δήμαρχο, αποτελεί στοιχείο που οδηγεί στον εμπρησμό, γεγονός που κατήγγειλε στα ΜΜΕ και στην τοπική κοινωνία.

ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Παράλληλα διευκρίνισε πως οι ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 29 Ιουλίου , αφορούν την Οριστική Λύση, που θα ξεκινήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, του οποίου ο ίδιος είναι μέλος του ΔΣ, όπως υπογράμμισε, και δεν θα υπάρξουν ενδιάμεσες λύσεις, αφού το θέμα θα αντιμετωπιστεί με “Ολιστική Λύση”

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ “ΦΟΡΤΩΣΑΝ” ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Κατηγόρησε την Δημαρχία Διακομιχάλη ότι κατέφευγε στις φωτιές για να διαχειριστεί τα σκουπίδια στη χωματερή, (έχοντας μάλιστα αποσπάσματα από συνέντευξη του τ. Δημάρχου στον Παλμό της Καλύμνου) ενώ αναφέρθηκε στην απραξία των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα και φόρτωσαν το Δήμο με χρέη από επιχωματώσεις (περίοδο Γαλούζη) και εκατοντάδες χιλιάδες σε πρόστιμα (περίοδος Διακομιχάλη), ενώ αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο παρελθόν και στα όσα μεσολάβησαν, με τις καταγγελίες για τις εργασίες και την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, που οδήγησαν στο να σταματήσει το έργο τότε του ΧΥΤΑ, επί δημαρχίας Ρούσσου.

(Να τονιστεί όμως πως ο Δήμαρχος θα πρέπει να έχει περισσότερη υπομονή και “τακτ”, όσον αφορά την αντιμετώπιση των εκπροσώπων των ΜΜΕ και δη ως οικοδεσπότης)

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις σημερινές δηλώσεις, όπως τις κατέγραψε ο φακός του Παλμού της Καλύμνου: / Παλμός Καλύμνου

Exit mobile version