Κάλυμνος: Στην «αντεπίθεση» ο Δημ. Διακομιχάλης για τις προσλήψεις ημετέρων (videos)

Share

Κάλυμνος: Στην «αντεπίθεση» ο Δημ. Διακομιχάλης για τις προσλήψεις ημετέρων.

Δημ. Διακομιχάλης: Διατηρήσαμε όλες τις προσλήψεις που έγιναν επί θητείας Γαλουζή.

Ουδέποτε έγινε πρόσληψη με προκήρυξη στην Πολυδραστική ΑΕ ή στην ΑΝΕΚ

Τι απάντησε ο Δήμαρχος για την πρόσληψη συγγενικού του προσώπου.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης , σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, για τις καταγγελίες των αντιπολιτεύσεων περί προσλήψεων ημετέρων και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό , λέγοντας πως αναγκάζεται να απαντήσει και να ρίξει με τη σειρά του το «γάντι» διότι είναι πρόκληση τα όσα ειπώθηκαν και η αλήθεια είναι διαφορετική.

Ο Δήμαρχος ανέσυρε στοιχεία για την Πολυδραστική ΑΕ από συστάσεως της, έκανε μια αναδρομή στις προσλήψεις που έγιναν από τότε μέχρι σήμερα, από την κάθε δημαρχία και τόνισε ότι ουδέποτε έγινε πρόσληψη με προκήρυξη στην εταιρία αυτή. Οι εταιρίες δεν λειτουργούν ως δήμοι και αυτό που βλέπει πάντα στις προσλήψεις η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι οι συμβάσεις να είναι νόμιμες και να εξυπηρετείται η εταιρία ή ο Δήμος με αποτελεσματικότητα είπε, καταλήγοντας πως η Δημαρχία αυτή δεν διακατέχεται από εκδικητικότητα.

Όσο αφορά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, ενημέρωσε ότι τα βελτίωσαν αν και την παρέλαβαν χρεωμένη το 2010.

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης, απέφυγε συστηματικά να κάνει αναφορές σε ονόματα προσληφθέντων και το ίδιο ζήτησε να σεβαστούν και οι δημοσιογράφοι, εκτός από την περίπτωση του συνεργάτη του Μικέ Ζηρούνη τον οποίο κατονόμασε και ο οποίος, όπως είπε, δέχεται τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης για την πρόσληψη του διότι από την ώρα που ανέλαβε καθάρισε περιοχές του νησιού που δεν είχαν καθαριστεί επί δεκαετίες και στη συνέχεια τις ώρες που δεν εργάζεται προβάλλει το έργο της Δημαρχίας Διακομιχάλη.

Ειδική αναφορά έγινε από το Δήμαρχο και σε ειδικό συνεργάτη του Γιάννη Γαλουζή, ο οποίος παραμένει στο πόστο του μέχρι σήμερα επειδή είναι αποτελεσματικός και τόνισε ότι όποια πρόσληψη βρήκε στην Πολυδραστική ΑΕ που εξυπηρετούσε την εταιρία και τον Δήμο την διατήρησε και δεν στοχοποίησε κανένα. Αντίθετα, χαρακτήρισε ως εκτροπή την στάση της αντιπολίτευσης , μίλησε για σκανδαλώδεις καταστάσεις και για ανθρωποφαγία.

Σκανδαλώδες χαρακτήρισε και το γεγονός της παράτασης της σύμβασης βοηθού λογιστή μέχρι 31/8/2024 από τη Δημαρχία Γιάννη Γαλουζή, λίγο πριν παραδώσει στον Δημήτρη Διακομιχάλη την 1/9/2019, κάτι που όπως είπε αποτελούσε παράνομη πράξη και που ο ίδιος φρόντισε με ενέργειες του να νομιμοποιηθεί αυτή η πράξη.

Για την πρόσληψη συγγενικού του προσώπου για την οποία ασκείται έντονη κριτική, ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν έγινε προκήρυξη στην ΑΝΕΚ, πως σαράντα χρόνια δεν επιχείρησε ποτέ να βολέψει συγγενικό του πρόσωπο, αναφέρθηκε στις ικανότητες του ατόμου που προσελήφθη και στο τι εννοούσε λέγοντας ότι θέλει έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης του και τόνισε πως ανά πάσα στιγμή, όπως έγινε και στο παρελθόν, μπορεί το ΔΣ της εταιρίας να απολύσει το πρόσωπο αυτό αν δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή για όποιο άλλο λόγο.

Θέλοντας μάλιστα να «λειάνει» ακόμη περισσότερο τις εντυπώσεις ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε και στην περίοδο Διοίκησης Μιχάλη Λελέκη, όπου βρήκαν εργασία επτά συγγενικά του πρόσωπα, όπως είπε, και πως πολύ καλά έπραξε αν αυτό έκριναν ότι ήταν για το καλό της εταιρίας.

Για το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του κ. Διακομιχάλη αναφορικά με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό θα επανέλθουμε σύντομα.

Οι απαντήσεις δοθήκαν, τα συμπεράσματα δικά σας.

BINTEO Α μέρος

BINTEO Β επίλογος