Κάλυμνος: Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την επισκευή του σχολείου της Τελένδου (pics and video)

Share

Επιτέλους, βγήκε στον αέρα ο διαγωνισμός για την επισκευή του σχολείου της Τελένδου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που ανάρτησε χθες, στο site της παράταξης του. Το έργο είναι προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ 

Όπως τόνισε ο ίδιος ο δήμαρχος, οι διαδικασίες βρίσκονταν σε στασιμότητα από το 2018, υπήρξε καθυστέρηση και λόγω της πανδημίας, τώρα όμως προχωρεί ένα έργο που είναι μικρής μεν κλίμακας, ωστόσο για τη δημοτική αρχή έχει συμβολικό χαρακτήρα διότι θέλει να αποδείξει ότι δεν έχουν ξεχαστεί η Τέλενδος και η Ψέριμος.

Η είδηση αυτή σίγουρα θα φέρει χαρά στους κατοίκους του νησιού, κυρίως βέβαια στους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους οι οποίοι εξέφραζαν συχνά την αγωνία τους για το τι θα απογίνει το σχολείο και πολλές φορές, μέσα από τον εθελοντισμό και την αγάπη για τον τόπο τους, «ξελάσπωσαν» τους πολιτικά υπεύθυνους – αρμόδιους όταν αυτοί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν άμεσα σε ζητήματα αυτονόητα.

Οφείλουμε όμως να αναφέρουμε αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι ότι, μικροεπισκευές και ελαιοχρωματισμοί έγιναν κατά το παρελθόν, ποτέ όμως μια σημαντική παρέμβαση που θα θωρακίσει και θα ανακαινίσει εκ βάθρων το κτίριο, κάτι που αποτελεί άμεση αναγκαιότητα για το παλιό σχολείο του νησιού.

  

Δεν είναι επίσης πολύς καιρός που με δημοσίευμά μας στο NEWS PLITICS.COM ( Λίγες ημέρες πριν τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά), ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό και τις μεγάλες ανάγκες , επισκευαστικές και άλλες, που έχει το σχολείο και είχαμε επισημάνει ότι η δημοτική αρχή έπρεπε να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργεί το σχολείο χωρίς να κινδυνεύουν οι μαθητές. (Δείτε το παλιό φωτορεπορτάζ και άρθρο https://news-politics.gr/telendos-i-ptd-efyge-ta-provlimata-sto-scholeio-toy-nisioy-paramenoyn-apokleistiko-fotoreportaz/)

Τέλος, να θυμίσουμε ότι, οι ανάγκες του σχολείου της Τελένδου αποτέλεσαν το έναυσμα, όπως είχε ειπωθεί από επίσημα χείλη, για να μεταβεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκεί, κατά την επίσκεψη της στην Κάλυμνο πριν από μερικούς μήνες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ- βιντεο

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=589549842258977&id=100036118985281