Κάλυμνος: Σύσκεψη για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων της ΠΕ Καλύμνου με πρόσκληση του Επάρχου Μαν. Μουσελλή (ηχητικό)

Share

Κάλυμνος: Σύσκεψη για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων της ΠΕ Καλύμνου με πρόσκληση του Επάρχου Μαν. Μουσελλή
( ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΜΑΝ. ΜΟΥΣΕΛΛΗ) 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Στο προσκήνιο και πάλι το θέμα της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων της ΠΕ Καλύμνου και η πιθανότητα επαναλειτουργίας του γραφείου της ΔΟΥ Καλύμνου.
14 θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα για την ΠΕ Καλύμνου

Σύσκεψη, όπου συζητήθηκε το θέμα της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Επαρχείο Καλύμνου, μετά από πρόσκληση του Επάρχου κ. Μαν. Μουσελλή και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημ. Διακομιχάλη, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Άγγ. Καλαθιανάκη, του Προέδρου του Συλλόγου Λογιστών κ. Αντ. Κοπανέζου καθώς και μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μουσελλής, αφορμή για τη σύσκεψη αυτή στάθηκε η επικείμενη κομβική, όπως τη χαρακτήρισε, τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη στις πέντε το απόγευμα ,με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή και φορείς για να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα.

Να σημειωθεί ότι η ανάγκη της προετοιμασίας και της συνεννόησης για την αντιμετώπιση του θέματος, διαπιστώθηκε μετά τη συμμετοχή του κ. Μουσελλή και των παρόντων στη σημερινή σύσκεψη, σε συνεδρίαση υποεπιτροπής της Βουλής , στην οποία προεδρεύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας και είχε ως αντικείμενο συζήτησης την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων των νησιών.

Ο Έπαρχος κ. Μανώλης Μουσελλής

Εκεί τη συζήτηση μονοπώλησε σχεδόν το θέμα της Καλύμνου και οι επιπτώσεις στην οικονομία και αλλού, από το κλείσιμο της ΔΟΥ και τότε ζήτησε ο κ. Πιτσιλής να γίνει η τηλεδιάσκεψη της ερχόμενης Πέμπτης, υποσχόμενος μία νέου τύπου υπηρεσία, ωστόσο δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί, ενημέρωσε ο Έπαρχος.

Για περισσότερο από οκτώ χρόνια γίνονται προσπάθειες από τον Έπαρχο, Δημάρχους και άλλους φορείς για την επαναλειτουργία της ΔΟΥ Καλύμνου. Όπως μας είπε ο κ. Μουσελλής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, η σύσκεψη ήταν επιβεβλημένη για να μπορέσουν να συντονιστούν οι απόψεις και να υπάρξουν κοινές προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος και να κατατεθούν κατά την τηλεδιάσκεψη στο Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Τόνισε ότι, αυτό που θα ζητήσουν είναι οι φορολογικές εργασίες που ξεκινούν στην Κάλυμνο, να τελειώνουν στην Κάλυμνο. Αυτό θέλουν όλοι οι φορείς και όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας. Μόνο έτσι θα αποσοβηθούν τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που προκάλεσε το κλείσιμο της ΔΟΥ Καλύμνου σε ένα βράδυ.

Τέλος, ο κ. Μουσελλής άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η αποδέσμευση από τη ΔΟΥ ΚΩ είναι η λύση διότι, η συγκεκριμένη ΔΟΥ δέχεται τεράστιο όγκο εργασιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Κι αυτό το τεκμηρίωσε λέγοντας ότι μόνο η Κάλυμνος είναι πρωτεύουσα μιας Επαρχίας 30.000 κατοίκων, οι οποίοι με τον ερχομό των ομογενών το καλοκαίρι διπλασιάζονται και μαζί με τις πολλές φορολογικές εργασίες που απαιτούνται για τους αλιείς μας κ.ά, μιλάμε για ένα τεράστιο όγκο φορολογικών υποθέσεων.

Από το Έπαρχο ζητήσαμε επίσης να μας ενημερώσει για τις θέσεις απασχόλησης μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας, οι οποίες είναι 14, 8μηνης διάρκειας για να καλύψουν άνεργοι ανάγκες της Επαρχίας. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε ήδη από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και θα υποβάλλονται μέχρι 18 Μαρτίου και ώρα 11.00 , μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (www.gov.gr) καθώς και στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

ΗΧΗΤΙΚΟ