ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το ΔΛΤ είναι διατεθειμένο να καλύψει τη δαπάνη για την επισκευή του παραλιακού μετώπου Τελένδου (video)

Share

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:Μιχ. Μπούκης:Το ΔΛΤ είναι διατεθειμένο να καλύψει τη δαπάνη για την επισκευή του παραλιακού μετώπου Τελένδου εφόσον εξασφαλιστεί η σχετική άδεια

Η στοχοποίηση του ΔΛΤ από ορισμένους είναι άστοχη

Ωραίες οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν προβλήματα από όπου κι αν προέρχονται. Όποιος όμως ανοίγει κάποιο θέμα πρέπει να υποδεικνύει και τους τρόπους που θα λυθεί, λέει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχ. Μπούκης, αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη στο υπουργείο Ναυτιλίας για τις ζημιές που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο της Τελένδου.

Ο κ Μπούκης απαντώντας στα ερωτήματα μας για το θέμα ενημέρωσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας διαβίβασε σε εκείνον την επιστολή της κ. Ιατρίδου. Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους μας είπε και εξήγησε ότι η ευθύνη του ΔΛΤ αρχίζει και τελειώνει στο λιμάνι της Καλύμνου. Ωστόσο επειδή η Κάλυμνος είναι μικρό μέρος και για να μην λέμε συνέχεια ότι είμαστε αναρμόδιοι φροντίζουμε και τις άλλες λιμενικές εγκαταστάσεις , όπως π.χ ανακαινίσαμε τις τουαλέτες του Βαθύ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είπε ο κ. Μπούκης, δεν μιλάμε καν για λιμάνι αλλά για παραλιακό μέτωπο και το ΔΛΤ δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα. Αυτό το ξεκαθαρίσαμε και στο υπουργείο, τόνισε ο ίδιος. Ωστόσο,το ΔΛΤ σε συνεργασία με το δήμο, είναι διατεθειμένο να καλύψει τη δαπάνη και να αποκαταστήσει τις ζημιές , εφόσον όμως μας δοθεί ένα έγγραφο που θα μας νομιμοποιεί να το κάνουμε, μία άδεια όπως είπε.

Η στοχοποίηση του ΔΛΤ από ορισμένους επομένως, είναι άστοχη δήλωσε.
Όσο αφορά στη δραστηριότητα του ΔΛΤ , μας ενημέρωσε ότι επιτέλους μετά από 15 χρόνια , ολοκληρώνονται και θα παραδοθούν σε μερικούς μήνες οι μελέτες της εξωτερικής αποβάθρας.

Επίσης οι εργασίες για την τοποθέτηση προκάτ αίθουσας επιβατών ολοκληρώνονται και ανοίγουν οι προσφορές για την προμήθεια 28 νέων pillar. Τέλος δρομολογούνται οι εργασίες για ένα άλλο σημαντικό έργο, την επισκευή του λιμεναρχείου, το ΔΣ ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση και θα προχωρήσει όσο σύντομα το επιτρέψουν οι καταστάσεις, διότι όπως είπε, εμπλέκονται τέσσερις υπηρεσίες.

ΒΙΝΤΕΟ