Κάλυμνος: Ξεκίνησαν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των ΑμΕΑ

Share

Συνεχίζονται τα έργα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο νησί της Καλύμνου. Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 Μάϊου το έργο αποκατάστασης της καθίζησης στο τμήμα του δρόμου από Γαϊδουρόραχο προς Μυρτιές και ο επαρχιακός δρόμος δόθηκε πια στην κυκλοφορία. Την επομένη, 1η Ιουνίου, χωρίς ούτε μία μέρα καθυστέρηση οι εργασίες συνεχίζονται στον περιβάλλοντα χώρο της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των ΑμΕΑ στο Άργος. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση, δημιουργήθηκε από την πολιτεία η οποία ενστερνίστηκε το όραμα του άοκνου προέδρου του Κέντρου κ. Φίλιππου Ολυμπίτη, με σκοπό να φιλοξενήσει παιδιά τα οποία κάποια στιγμή θα μείνουν μόνα τους στη ζωή.

Ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε παλαιότερη συνέντευξη, τη χαρακτήρισε ως έργο μοναδικό που μας κάνει όλους υπερήφανους και μας είχε ενημερώσει ότι δεν είναι πολλά αυτά που απομένει να γίνουν ακόμη, μετά και τον εξοπλισμό της στέγης, ώστε να παραδοθεί προς χρήση . Σήμερα λοιπόν, ξεκίνησε και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Να προσθέσω ότι υπεγράφη από την Περιφέρεια, πριν δυο μήνες περίπου, και η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Καλύμνου, έργο ύψους 2,11 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων που θα γίνουν σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες και που όμοιο δεν έχει υπάρξει για τα νησιά.