Καμία σκέψη για αναβολή του συνεδρίου της ΝΔ παρά την έξαρση του 4ου κύματος πανδημίας

Share

«Κανονικά θα γίνει το δικό µας συνέδριο» διεµήνυσε στα µέσα της εβδοµάδας σε στενούς του συνεργάτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πληροφορούµενος την είδηση της αναβολής του αντίστοιχου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί την ερχόµενη εβδοµάδα στο Ρότερνταµ. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από το τέταρτο κύµα της πανδηµίας, το οποίο προβληµάτισε έντονα την ηγεσία της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς σχετικά µε τον χρόνο διεξαγωγής των εργασιών του συνεδρίου.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, πιστός στο δόγµα ότι, σε αντίθεση µε πέρυσι, φέτος για τη χώρα µας υπάρχει η διέξοδος του εµβολιασµού, έδωσε εντολή να µην υπάρξει σε καµία περίπτωση χειρόφρενο στις διαδικασίες για την προετοιµασία της κορυφαίας εσωκοµµατικής διαδικασίας της Ν.∆.

Όλα αυτά βεβαίως αν δεν προκύψει κάποια δραµατική επιδείνωση στους δείκτες. Αλλωστε, στην προκειµένη περίπτωση, πλην των ελάχιστων καλεσµένων που θα καταφθάσουν από το εξωτερικό, δεν θα υφίστανται ούτε ξένες αποστολές, όπως θα συνέβαινε στο Ρότερνταµ, ούτε ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων από χώρες που πιθανόν να έχουν σοβαρότερα ζητήµατα µε την πανδηµία από τους υπόλοιπους. / parapolitika