«Καψόνι» Πούτιν στον Ερντογάν: Για 1,5 μήνα το Κρεμλίνο «παγώνει» τις πτήσεις από την Ρωσία προς την Τουρκία!

Share

Για 1,5 μήνα το Κρεμλίνο «παγώνει» τις πτήσεις από τη Ρωσία προς την Τουρκία, όπως αποκάλυψε το OPEN TV.

Πρόκειται για ένα πολύ αυστηρό καμπανάκι προς την Άγκυρα για να σταματήσει τις στρατιωτικές επαφές με το Κίεβο γιατί διαφορετικά μπορεί να χάσει όλους του Ρώσους τουρίστες που υπολογίζονται σε περίπου 6 εκατομμύρια.

«Είναι η πρώτη φορά που ακούμε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να απευθύνει τέτοια προειδοποίηση προς την Τουρκία. Ο ίδιος ο Λαβρόφ είπε επίσης, απευθυνόμενος προς τους πάντες, πως οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας στην Κριμαία μπορεί να τελειώσουν με πολύ άσχημο τρόπο», σημείωσε ο ανταποκριτής του ΟΡΕΝ.

«Με αυτό το μήνυμα η Μόσχα επιδιώκει να εμποδιστεί η ενθάρρυνση του Κιέβου, που κατά την ανάλυση της Μόσχας μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε γεγονότα, όπως αυτά που σημειώθηκαν το 2014, όταν το Κίεβο είχε κινηθεί εναντίον αμάχων στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας» πρόσθεσε ο ανταποκριτής του OPEN.

Παράλληλα, ο φαίνεται πως «αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι άλλη μία εκδήλωση του λεγόμενου “υβριδικού πολέμου” που βρίσκεται σε εξέλιξη. Νομίζω πως είναι ένα σκαλί μετά τον νέο ψυχρό πόλεμο που έχουμε δει (σ.σ. μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας). Αυτή τη στιγμή αναμετρώνται οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί στην Ανατολική Ουκρανία με την κεντρική ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο, ενώ είναι σαφές πως από πίσω βρίσκονται από τη μία πλευρά η Ρωσία και από την άλλη οι ΗΠΑ και πολλές ακόμα χώρες της Δύσης», τόνισε.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες δεν ήταν πάντα καλές. Πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2015, σημειώθηκε κρίση ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα, όταν η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό κοντά στα σύνορα με τη Συρία με την αιτιολογία πως το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας του. Ακολούθησε μεγάλη περίοδος έντασης καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος έφτασε να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και μάλιστα σε σημείο να ‘παγώσουν’ οι εισαγωγές προς την Ρωσική Ομοσπονδία και μια σειρά από άλλα μέτρα. / news-politics με πληροφορίες από ΟΡΕΝ κ έθνος