Καραταπάνης: Θα συνεχίσω το δρόμο που χάραξα υπηρετώντας με συνέπεια τους πολίτες της Ρόδου

Share

Στους λόγους που οδήγησαν στη ρήξη και στη διαγραφή του από την παράταξη του δημάρχου Αντώνη Β. Καμπουράκη αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο Σάββας Καραταπάνης.

«Η τελευταία μου διαφωνία ήταν στην ψηφοφορία όπου ο δήμαρχος είχε αποπέμψει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ Γιάννη Καμπούρη και τοποθέτησε τον Δημήτρη Τσίκκη από τη ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Επίσης είχε λήξει η θητεία του αντιδημάρχου Κώστα Ταρασλιά. Όλες αυτές οι αλλαγές ήταν πάρα πολύ σοβαρές. Δεν εξήγησε όμως ο δήμαρχος τους λόγους που προέβη σε αλλαγές», είπε ο κ. Καραταπάνης ενώ ανέφερε επίσης ότι η παράταξη της πλειοψηφίας έχει ένα χρόνο να συνεδριάσει.

«Η παράταξη της πλειοψηφίας έχει να συνεδριάσει ένα χρόνο. Θα έπρεπε όμως να συνεδριάζει για να συζητούνται κάποια θέματα και πριν από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου», είπε.

«Τότε που είχαν γίνει αυτές οι αλλαγές αναρωτιόμασταν γιατί έγιναν. Οι ανακατανομές των θέσεων ήρθαν με εισήγηση του δημάρχου Ρόδου στο δημοτικό συμβούλιο και δεν τις ψήφισα γιατί δεν είχαν δοθεί απαντήσεις. Ψήφιζα ότι ερχόταν στο δημοτικό συμβούλιο μόνο παρά τις ενστάσεις μου. Γενικά στήριζα την παράταξη της πλειοψηφίας», είπε.

Ο κ. Σάββας Καραταπάνης είπε ότι το περασμένο Σάββατο έστειλε μήνυμα στο δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη και του ζήτησε να μην του αναθέσει κάποια θέση.

«Δεν θέλησα να περιμένω αν θα με αναβαθμίσει τώρα ή αν θα με βάλει σε κάποιο πόστο. Γνώριζα πως κάθε χρόνο υπάρχουν αλλαγές. Σε στελέχη του δήμου που επικοινώνησαν μαζί μου είπα πως η απόφαση μου είναι ειλημμένη και θα μπορούσα να εξηγήσω. Μετά ήρθε η συνεδρίαση της Δευτέρας. Για μένα κυρίαρχο θέμα ήταν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου. Σαν υπεύθυνος της Νότιας Ρόδου είχα καταθέσει πρόγραμμα προσαρμοσμένο με τις ανάγκες της περιοχής. Περίμενα να στηρίξω στη διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου το τεχνικό πρόγραμμα», είπε ο κ. Καραταπάνης.

Σε ερώτηση σχετικά με τη διαφωνία του για τις Πηγές Καλλιθέας ο κ. Καραταπάνης δήλωσε:

«Ενημερωθήκαμε με εισήγηση του προέδρου της ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Κολλιάδη με την οποία ζητούσε από το σώμα να δοθεί εξουσιοδότηση στη διοίκηση να διαπραγματευθεί με την εταιρεία και τον επιχειρηματία που είναι στις Πηγές Καλλιθέας για την ανανέωση των συμβάσεων. Υπήρξαν ισχυρές ενστάσεις από την πλευρά των παρατάξεων της μειοψηφίας. Παρέμεινα στην αίθουσα παρότι ο δήμαρχος Ρόδου με προέτρεψε να αποχωρήσω κάτι που θεωρώ πως ήταν απρέπεια. Στο δημοτικό συμβούλιο με τοποθέτησαν οι Ροδίτες. Διαφώνησα και είπα να αναβληθεί η συνεδρίαση για προχωρήσουμε μετά στην ψήφιση του θέματος όπως το έθεσε ο κ. Κολλιάδης.

«Δεν μου άρεσε και τα άδεια έδρανα των παρατάξεων της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο . Όταν δεν ψήφισα το θέμα ο δήμαρχος εξεμάνη και πιστεύω πως αυτό ήταν σε συνέχεια και του μηνύματος που του έστειλα το περασμένο Σάββατο. Το ότι ο δήμαρχος αποφάσισε να με διαγράψει ήταν βάσει διαφωνιών .Εγώ στήριξα την παράταξη αλλά όχι σε βάρος της συνείδησης και της αξιοπρέπειας μου. Το ότι έχουμε πολιτικές διαφωνίες δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταφεύγουμε σε χαρακτηρισμούς», τόνισε.

Σε ότι αφορά την παρουσία του τόνισε πως συνεχίζει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και θα δίνει το παρών στα τοπικά δρώμενα.

«Είμαι παρών. Στο που θα είμαι θα το αποφασίσουν οι Ροδίτες», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Καραταπάνης.

Στη γραπτή δήλωση του ο κ. Καραταπάνης τόνισε τα ακόλουθα:

Το προηγούμενο Σάββατο 26/11/2022 επικοινώνησα με το Δήμαρχο Ρόδου, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμώ παράταση της θητείας μου, ούτε οποιαδήποτε άλλη θέση στο Δήμο. Θυμίζω ότι η θητεία μου λήγει τέλος του τρέχοντος έτους.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου σε μια συνεδρίαση παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία αποχώρησαν οι δυο παρατάξεις των κ. κ. Χατζηδιάκου και Κρητικού είχα σφοδρή πολιτική σύγκρουση με το Δήμαρχο. Αιτία ήταν η άρνησή μου να ψηφίσω ένα σοβαρό θέμα που αφορούσε τη λειτουργία του Μνημείου των Πηγών Καλλιθέας. Το θέμα ήρθε αιφνιδιαστικά μια ώρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η πρόταση μου ήταν να αναβληθεί και ακολούθως να έρθει σε τακτική συνεδρίαση, με πληρέστερη τεκμηρίωση και ενημέρωση του Σώματος. Η άρνησή μου να ψηφίσω (μόνος από τη πλειοψηφία) οδήγησε το Δήμαρχο σε μια σκαιή και απαξιωτική συμπεριφορά στο πρόσωπό μου, παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας και πολιτικού πολιτισμού. Με κάλεσε να φύγω και εγώ μαζί με την αντιπολίτευση!!!

Κρατώντας τη ψυχραιμία μου, του δήλωσα ότι θα παραμείνω στην αίθουσα όπως είχα δικαίωμα και θα συμμετάσχω στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Άλλωστε συζητιόταν το θέμα του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου. Για τη Δημοτική Ενότητα Νοτίας Ρόδου είχα καταθέσει προτάσεις για Τεχνικά έργα όλης της περιοχής σε συνεργασία και με τους δέκα Κοινοτάρχες. Από τα έργα που προτάθηκαν δεν έγινε δεκτό κανένα!! Απέφυγα να κάνω δηλώσεις την επομένη αν και η διαφωνία μου με τη Δημοτική Αρχή ήταν εμφανής στους πολίτες της Ρόδου, αφού και άλλες φορές συγκρούστηκα με το Δήμαρχο σε θέματα αρχής.

Ο Δήμαρχος με αυταρχικό τρόπο και μη αντέχοντας μια διαφορετική φωνή μέσα στη παράταξη της Πλειοψηφίας, με διέγραψε γι’ αυτές τις πολιτικές μου διαφωνίες.

Δεν με εκπλήσσει η αντίδρασή του !! Ένας Δήμαρχος κλεισμένος γύρω από ένα μικρό κύκλο συμβούλων και εκλεκτών, ηγεμονεύει σε μια Παράταξη που ο μοναδικός τρόπος λειτουργίας της είναι οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου καλούμαστε να ψηφίσουμε χωρίς καμιά ενημέρωση όλα τα θέματα που μας προτείνει. ΠΟΤΕ δεν γίνεται συνεδρίαση της παράταξης πλειοψηφίας και ΠΟΤΕ δεν υπάρχει ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο.

Με ανακούφιση δέχτηκα την απόφαση του κ. Καμπουράκη. Θα συνεχίσω το δρόμο που χάραξα υπηρετώντας με συνέπεια τους πολίτες της Ρόδου. Αυτοί στο τέλος θα αποφασίσουν για την πολιτική πορεία όλων μας.

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΑΤΑΠΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΟΔΟΥ

info: skyrodos.gr