Κασσελάκης – Ανδρουλάκης / Κοινό μέτωπο για να πέσει άπλετο φως σε Τέμπη και υποκλοπές

Share

 

Ο κόσμος χρειάζεται προοδευτικές λύσεις και «το πιο προοδευτικό που μπορούμε να κάνουμε είναι λάμψει η αλήθεια στο θέμα υποκλοπών» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

Κατά τη σύντομη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα τέθηκε στο επίκεντρο το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Στ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησηςκαι στη στην νομική ακροβασία της ΝΔ, σχετικά με τα 3/5 της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕη οποία διερευνά το σκάνδαλο τω υποκλοπών επεσήμανε:
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα… Δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου».

Ο Ν. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για να προσβληθεί η διαδικασία σχετικά με τις υποκλοπές, την αλλαγή των μελών της ΑΔΑΕ «καθώς δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5», της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε» το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και εξέφρασε τη θλίψη του αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές.

«Δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στον Ράμμο, κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και διευκρίνισε ότι «τις προηγούμενες φορές γινόταν, ήταν από υπουργούς του και από ΜΜΕ που στηρίζουν  την κυβέρνηση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ενώ αναφέρθηκε και στις νομικές κινήσεις της Χαρ. Τρικούπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων. Πιστεύω με την θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρχει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι να πάνε στη δικαιοσύνη».

Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ Κασσελάκη – Ανδρουλάκη:

Στέφανος Κασσελάκης: Πάλι σε καναπέ κάθομαι….οι παλιοί καναπέδες της Βουλής.

Νίκος Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια και από κοντά…

Στέφανος Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ

Νίκος Ανδρουλάκης: Χαίρομαι πάρα πολύ για την συνάντηση γιατί έχουμε υποχρέωση να συζητάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τα μεγάλα θέματα ιδιαίτερα τα θέματα της ακρίβειας που καλπάζει τους τελευταίους μήνες, αλλά και τα εθνικά θέματα γιατί είμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι πάρα πολύ για την πρωτοβουλία αυτή γιατί πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε σε ένα πολιτικό πεδίο σχέσεις εμπιστοσύνης, και συναινέσεων όπου είναι δυνατόν…

Στέφανος Κασσελάκης: Έτσι είναι, πάνω από όλα υπηρετούμε τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις και οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές και αυτό είναι το πολύ μεγάλο βασικό ζήτημα και χτίζοντας πάνω σε αυτό το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

Νίκος Ανδρουλάκης: Είχατε πάει στις ανεξάρτητες αρχές.

Στέφανος ΚασσελάκηςΕίχα πάει.

Νίκος ΑνδρουλάκηςΑυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, όπως ξέρεις από πέρυσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια και με προσωπικό χαρακτήρα, εμείς προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε, θλίβομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή την στάση σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, είναι ένας πυλώνας θεσμικών αρχών πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της βουλής επιτέθηκε στον Ράμμο κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό….Εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο με την νομική μας ομάδα κινηθήκαμε και στην ελληνική δικαιοσύνη και στον ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο ευρωκοινοβούλιο, στην PEGA και στην Εξεταστική Επιτροπή, αλλά η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων, εγώ πιστεύω με την θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρχει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι να πάνε στη δικαιοσύνη.

Στέφανος ΚασσελάκηςΚαι μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα…δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου.

Νίκος ΑνδρουλάκηςΔεν υπήρξε κανένας δίαυλος επικοινωνίας παρόλο που τα 3/5 επί της ουσίας είναι για να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και μάλιστα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή διότι δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5. Μπορεί να προσβληθεί και νομίζω όλα τα μέλη μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία.

Τι είπαν πίσω από τις κάμερες

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών. / ΑΥΓΗ