Κατερίνα Εμμανουήλ: Άμεση προκήρυξη για όλες τις κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο Καλύμνου

Share

Σε ΦΕΚ η σύσταση του περιφερειακού ιατρείου Ψερίμου. Μπορεί πλέον να προκηρυχθεί η θέση ιατρού

Από 1η Σεπτεμβρίου κανείς από όλο το προσωπικό δεν θα μπαίνει στο Νοσοκομείο χωρίς εμβολιασμό αλλιώς θα επιβάλλεται το διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο News-Politics.com ,η νέα Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Eμμανουήλ, η οποία με πολύ διάθεση για δουλειά και με γνώμονα πάντα το καλύτερο, όπως δήλωσε, έχει θέσει ήδη τις προτεραιότητες της για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου.

Η κα Εμμανουήλ αναφέρθηκε αναλυτικά στις ανάγκες που υπάρχουν, τις οποίες η πανδημία ανέδειξε, τόσο σε ιατρονοσηλευτικό , διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Όσο αφορά το ιατρικό προσωπικό, υπάρχει άμεση ανάγκη για ορθοπεδικό, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, νεφρολόγο αλλά και για πνευμονολόγο, γυναικολόγο και παιδίατρο.

Τόνισε ότι πρέπει να γίνει άμεση προκήρυξη για όλες τις κενές οργανικές θέσεις και ότι προσλήψεις πρέπει να γίνουν και για το διοικητικό αλλά και το τεχνικό έργο διότι ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος.

Η νέα διοικήτρια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις κτιριακές ανάγκες που δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και γι αυτό χρειάζεται εκσυγχρονισμός, υλικοτεχνική ενίσχυση και περισσότερος χώρος για να λειτουργήσει ορθά το ίδρυμα και για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να εξασφαλιστούν και οι πόροι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.

Το Νοσοκομείο πρέπει να προετοιμαστεί και να ενισχυθεί για την μετά covid εποχή. Τα Νοσοκομεία υπάρχουν για να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και να προσφέρουν σωστές παροχές γι αυτό πρέπει να λύσουμε τα πιο βασικά προβλήματα γρήγορα, πρόσθεσε.

Η κα Εμμανουήλ μας ενημέρωσε επίσης για τις ενέργειες που γίνονται ώστε να καλυφθούν ορισμένες ελλείψεις και να λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος που βρίσκεται εγκατεστημένος από την προηγούμενη Διοίκηση στο «Χαλίκειο» αλλά και το οδοντιατρείο, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε οδοντίατρο από τον Δεκέμβριο του 2020 χωρίς χώρο εργασίας!!!

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η κ. Εμμανουήλ είπε ότι το Νοσοκομείο και το προσωπικό είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη νέα αύξηση κρουσμάτων covid διότι υπάρχει η εμπειρία και ο εξοπλισμός αλλά κυρίως το φιλότιμο , όπως υπήρχε όλο αυτό το διάστημα της έξαρσης της πανδημίας , όταν το προσωπικό έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, την ψυχή του, για να περάσουμε τα δύσκολα.

Ευχάριστη ήταν η είδηση που μας έδωσε η Διοικήτρια ότι πήρε ΦΕΚ η σύσταση του περιφερειακού ιατρείου Ψερίμου (!) γεγονός που θα επιτρέψει πλέον την προκήρυξη της θέσης ιατρού, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα περιφερειακά ιατρεία ανήκουν απευθείας στις ΥΠΕ και όχι στα νοσοκομεία.

Η πορεία των εμβολιασμών πάει καλά και ειδικότερα για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών είπε ότι, έχει εκδοθεί ΦΕΚ και η σχετική εγκύκλιος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους και όλων των προσωπικών των νοσοκομείων της Χώρας. Από 1η Σεπτεμβρίου κανείς δεν θα μπαίνει στο Νοσοκομείο χωρίς εμβολιασμό αλλιώς θα επιβάλλεται το διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κλείνοντας η Διοικήτρια, έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας ότι, κανείς δεν είναι αλάνθαστος και ότι είναι έτοιμη να δεχτεί παρατηρήσεις αλλά και να δουλέψει, διότι «είναι σημαντικό να πάμε μπροστά και να διεκδικήσουμε στον τομέα της υγείας το καλύτερο».

ΒΙΝΤΕΟ