Κατερίνα Μονογυιού: Ο τουρισμός αποτελεί το οξυγόνο στην ελληνική οικονομία

Share

Η εαρινή σεζόν είναι προ των πυλών για την Ελλάδα και το άγχος των εργαζομένων και των επιχειρηματιών στο τομέα του τουρισμού είναι μεγάλο. Το καλοκαίρι του 2020 δεν ήταν πρόσφορο για την Ελλάδα στο κομμάτι του τουρισμού, κάτι πρωτοφανές, όσο πρωτοφανές ήταν και ο ιός που έφερε τη πανδημία, με εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον πλανήτη να νοσεί και χιλιάδες να χάνουν τη μάχη με τη ζωή.

Της Κατερίνας Μονογυιού, Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. 

Είναι λογικό οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να ανησυχούν τόσο για το μέλλον το δικό τους, όσο και για το μέλλον του ίδιου του τουρισμού. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αυστηρά για τη μη διασπορά του ιού και σύμφωνα πάντα με τα εκάστοτε επιδημιολογικά στοιχεία.

Εγώ ως βουλευτής Κυκλάδων, εκπροσωπώντας τα νησιά μας και την αγωνία των κατοίκων, σκέφτομαι θετικά και πιστεύω ότι με τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού, από την άνοιξη και μετά να γίνει σιγά-σιγά η επιστροφή μας στην κανονικότητα. Η Ελλάδα για όλο τον κόσμο είναι ο ήλιος της, η θάλασσα και ο ουρανός της, με σωστά και μεθοδευμένα βήματα, με γνώμονα πάντα το καλό όλου του κόσμου θα μπορέσουμε να τα απολαύσουμε το καλοκαίρι του 2021, γιατί αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το καλοκαίρι του 2020.

Τέλος, είναι εξίσου σημαντικό να εκμεταλλευτούμε και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να υποστηρίξει η χώρα μας, που εγώ σαν βουλευτής Κυκλάδων πρόσφατα έχω καταθέσει ως προτάσεις στην υφυπουργό τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Ειδικότερα,  τον θαλάσσιο τουρισμό, τον καταδυτικό, τον αναρριχητικό-ορειβατικό, τον αρχαιολογικό, τον γαστρονομικό, το κάμπινγκ, τη μικρή κρουαζιέρα, τον ιαματικό, τον οικολογικό-περιηγητικό, τον πολιτιστικό, τον αθλητικό και τον θρησκευτικό τουρισμό.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ως χώρα ότι η νησιωτική πολιτική έχει εθνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά και ο τουρισμός αποτελεί το οξυγόνο στην ελληνική οικονομία.