ΚΕΔΕ: Επανεκλέχθηκε ο Λάζαρος Κυρίζογλου στην προεδρεία – Μεγάλη νίκη για την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» 

Share

 

 

Επανεκλογή Λ. Κυρίζογλου στην προεδρεία της ΚΕΔΕ – Μεγάλη νίκη για την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ για την επόμενη 5ετία θα είναι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου με την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», που επικράτησε με ποσοστό 65,78% στις εκλογές που διεξήχθησαν Σάββατο 2 Μαρτίου κατά τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).  Η Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, είχε σκοπό την ανάδειξη  νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέου Εποπτικού Συμβουλίου για την δημοτική περίοδο  2024-2028.

Η παράταξη του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου που θα διατηρήσει για μια ακόμη θητεία την θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έλαβε 348 ψήφους και καταλαμβάνει 20 έδρες στο 31μελες ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Σε σύνολο 535  εγγεγραμμένων ψήφισαν  529  αιρετοί.

Έγκυρα ψηφοδέλτια 525, άκυρα 4.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλαβαν:

Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι : 348 ψήφοι (65,78%) και 20 έδρες

Αυτοδιοίκηση Τώρα : 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες

Λαϊκή Συσπείρωση  : 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα

Συντονισμός Αιρετών : 4 ψήφοι (0,76%)

Τα ονόματα των 30 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο Δήμαρχος Αθηναίων), θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδοσίας.

Νωρίτερα ο επανεκλεγείς Δήμαρχος της ΚΕΔΕ και για 6 φορές συνεχόμενες Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είχε χαρακτηρίσει τις εκλογές ως « πολύ σημαντικές προκειμένου η Αυτοδιοίκηση μέσω του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της , την ΚΕΔΕ, ενωμένη να προωθήσει την ατζέντα των διεκδικήσεων και μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί».

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο ίδιος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία.  Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά. Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε. Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά. Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες».

Στο ψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε ο Λάζαρος Κυρίζογλου για τις εκλογές της ΚΕΔΕ υποψήφιοι ήταν και  ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος-Βασίλειος Κολιάδης , ο Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης  και ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Παρόντες στην Γενική Συνέλευση ήταν και ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Μαστροκούκος και ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Κάλυμνος Γιάννης Γαλουζής ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου. Επίσης ο Γιάννης Μαστροκούκος, ο Φώτης Μάγγος και άλλοι Δήμαρχοι παραβρέθηκαν και στη Γενική Συνέλευση του «Δικτύου Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ».

Δευτέρα 4 Μαρτίου, 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. θα γίνει η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

( Πληροφορίες από in.gr και site ΚΕΔΕ )