Κερδισμένο το Κίνημα Αλλαγής από την πρόταση δυσπιστίας – Πρωταγωνιστής στο κέντρο ο Ανδρουλάκης

Share

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η άνοδος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και η δημοσκοπική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στον χώρο του Κέντρου, όπου εστιάζει η πολιτική μάχη ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών. Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, όπως φαίνεται στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, είχε ως μόνο κερδισμένο το Κίνημα Αλλαγής, που καταγράφει νέα άνοδο στο 14,4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία σημειώνει απώλειες τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να καρπωθεί.

Η άγονη τριήμερη αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, που αναλώθηκε σε «κοκορομαχίες» και επικοινωνιακά σόου, αφήνοντας στην άκρη τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα της μέτρησης. Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σήμερα στο χαμηλότερο σημείο του, καταγράφοντας 31,2% στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις της ίδιας εταιρείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στα ίδια ποσοστά με την προηγούμενη μέτρηση, σημειώνοντας ποσοστό  22% ενώ η ψαλίδα με τον τρίτο παίκτη όλο και μειώνεται στις 7,6 μονάδες από 8,4 τον προηγούμενο μήνα.

Η δυναμική άνοδος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συνεχίζεται, με τη νέα ηγεσία να έχει επιλέξει την αντιπαράθεση επί των πραγματικών προβλημάτων, η οποία ως φαίνεται επικροτείται από τους πολίτες. Στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει ποσοστό 14,4% από 13,1% τον Δεκέμβριο. Έχοντας κάνει μια κούρσα ανόδου, υπερδιπλασίασε τις επιδόσεις του από τον περασμένο Σεπτέμβριο που βρισκόταν στο 6% και έχει παγιωθεί σε διψήφια ποσοστά.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης αλλάζει τις ισορροπίες στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι εκφράζει τον πολιτικό χώρο του Κέντρου», κατακτά την πρώτη θέση με 30,1% έναντι 26,4% του μέχρι πρότινος κυρίαρχου, Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο 19,4% περιορίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 18,9% των ερωτηθέντων δήλωσε κανένας.

Δυναμική, όμως, που καταγράφεται και στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει βραχεία κεφαλή έναντι του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνονταν 40,4% έναντι 39,6% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.