ΚΙΕΒΟ: Ανησυχία για την επικείμενη επίσκεψη του Οικ.Πατριάρχη – Αποκλειστική συνέντευξη του Πρωθιερέα Νικολάι Ντανιλέβιτς: (ηχητικό)

Share

Την ανησυχία του για την επικείμενη προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κίεβο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ότι ίσως να αναζωπυρώσει τυχόν διαμάχες από τις ομάδες ένοπλης βίας που κάνουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια καταλήψεις ναών -και σε πολλές περιπτώσεις- έχουν προβεί σε ξυλοδαρμούς πιστών και κληρικών, εξέφρασε σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ιστότοπό μας, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλέβιτς.

Γράφει η Πέγκυ Ντόκου

Επίσης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τους εορτασμούς του Αγίου Βλαδίμηρου όπου αναμένεται να συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες πιστοί από επαρχίες ολόκληρης της Ουκρανίας (στο τέλος Ιουλίου) και τόνισε πως το πρόβλημα μετά την υπογραφή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, παραμένει πολιτικό.

(Στιγμιότυπα από τους εορτασμούς για τον Άγιο Βλαδίμηρο Κιέβου)

«Μπορεί να έρθει όποιος θέλει στην Ουκρανία, αλλά να φέρει κάτι καλό. Ανησυχούμε ότι με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, θα προκληθούν πάλι συγκρούσεις. Είναι ο ίδιος που υπέγραψε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Γι αυτό λέμε ότι αυτή η επίσκεψη δεν είναι επιθυμητή, ούτε είναι καλή ιδέα να πραγματοποιηθεί, ειδικά για την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλέβιτς. / news-politics

ΗΧΗΤΙΚΟ