ΚΙΝΑΛ: Μέσα στο φθινόπωρο οι εσωκομματικές εκλογές – Επιτάχυνση των διαδικασιών ζητά η Φ.Γεννηματά

Share

Ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο – Τι ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης

Άμεσα φαίνεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, πως θέλει να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματός της.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά από σημερινή σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη, αποφάσισε την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε οι εκλογές να γίνουν ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο, ενώ έχει ζητήσει από την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι βάσει καταστατικού, εκλογή ηγεσίας μπορεί να γίνει έναν μήνα πριν το Συνέδριο του κόμματος, δηλαδή, τον προσεχή Μάρτιο. Ωστόσο, η Επιτροπής Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα συνεδριάσεις, ώστε να καταλήξει γρήγορα στην ημερομηνία της επίσημης έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας καθώς και του πρώτου και δεύτερου γύρου.

Εν τω μεταξύ, ο -επίσης υποψήφιος- Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε επίσης, με επιστολή του στον Γραμματέα της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος. / parapolitika