Κοινή συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Καλύμνου Γ.Μαστροκούκου και του Επάρχου Μ.Μουσελλή για το ταξίδι τους στην Αμερική (VIDEO)

Share

 

Κοινή συνέντευξη τύπου του νέου Δημάρχου Γιάννη Μαστροκούκου και του Επάρχου Μανώλη Μουσελλή για το ταξίδι τους στην Αμερική

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Παρασκευή το απόγευμα, στο ισόγειο του Αναγνωστηρίου Καλύμνου, ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος και ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, με θέμα το ταξίδι τους στην Αμερική, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου Καλυμνίων, κ. Νικόλα Καλουρή για να παραστούν στους εορτασμούς για τα 100χρονα του Συλλόγου Καλυμνίων του Campbell Ohio, «Ο Πρόδρομος».

Διάχυτη ήταν, μέσα από τις περιγραφές και τα λόγια τόσο του κ. Μαστροκούκου όσο και του κ. Μουσελλή, η συγκίνηση και η υπερηφάνεια. Συγκίνηση για όσα οι συμπατριώτες μας κατάφεραν να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού ένα αιώνα τώρα, την γλώσσα, την παράδοση, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού μας. Υπερηφάνεια για την πρόοδό και την ευημερία τους σε ένα τόπο ξένο και μακρινό.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης και οι δυο έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην αγάπη των συμπατριωτών μας για την ιδιαίτερη τους πατρίδα, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα κάθε φορά που επιστρέφουν στον τόπο τους και  στη ζεστή και γενναιόδωρη φιλοξενία τους και τους ευχαρίστησαν όλους, έναν προς έναν.

Ακολουθεί η συνέντευξη