ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΟΥΝ: Το 99,6% σε ήπια κατάσταση – 0,4% βαριά – 97% ανέρρωσε πλήρως

Share

Παρά το γεγονός πως τα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο αλλάζουν συνεχώς και καθημερινά, από χώρα σε χώρα, τα στοιχεία και τα νούμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό, δείχνουν δείκτες μικρής βελτίωσης.

Τα πράγματα είναι ακόμη πολύ κρίσιμα λόγω των μεταλλάξεων και της συνεχιζόμενης μετάδοσης, αφού τα lockdown δεν αποδίδουν πλέον τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ ο κόσμος έχει κουραστεί από την φρενίτιδα της πανδημίας και κυρίως από τον φόβο που υπάρχει λόγω των περιορισμών.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις το μόνο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε είναι πως σε κάθε περίπτωση, ο κορωνοϊός είναι ακόμη… εδώ και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ας ρίξουμε όμως, μια πιο προσεκτική και ψύχραιμη ματιά στα επίσημα νούμερα και στα στοιχεία:

Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 101,234,019 κρούσματα, με 2,177,513 θανάτους σε διεθνές επίπεδο.

Από τους 25,901,469 ασθενείς, οι 25,794,233  (δηλαδή το… 99,6% με αυξητικές τάσεις σε σχέση με το τέλος του 2020) βρίσκονται σε ελαφριά κατάσταση.

Μόνον το… 0,4% δηλαδή 110,236 ασθενείς, βρίσκονται σε κρίσιμη ή βαριά κατάσταση.

ΕΠΙΣΗΣ από τις περιπτώσεις που έκλεισαν (75,332,550 ασθενείς) το 97% έχει αναρρώσει πλήρως (73,152,037 –ασθενείς).

Το ποσοστό των θανάτων παραμένει στο 3% (2,177,513).

Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην εύκολη μετάδοση και φυσικά ποιοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά από άλλους ή να απειληθεί σοβαρά η ζωή τους για διάφορους λόγους.

Στην φαρέτρα της επιστήμης έχουν προστεθεί τα εμβόλια και κάποια άλλα φάρμακα που δοκιμάζονται ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στις μεταλλάξεις του ιού και στην ταχύτητα των εμβολιασμών.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία είναι από τον επίσημο ιστότοπο – https://www.worldometers.info/coronavirus/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς)

Π.Ντ.