ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σαρώνει ο Όμικρον – Τι λένε οι δείκτες – 99,6% σε ήπια κατάσταση – 0,4% βαριά – Στο 2% οι θάνατοι

Share

Με την μετάλλαξη Όμικρον να επικρατεί ήδη σε πολλές χώρες του πλανήτη, η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να καλπάζει. Ωστόσο, οι δείκτες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παραμένουν ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ εδώ και αρκετούς μήνες, αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν και τα στοιχεία και τα νούμερα ποικίλλουν ανά χώρα και φυσικά αλλάζουν καθημερινά, τα γενικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουμε σήμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό, δείχνουν ότι σταθεροποιούνται.

Μόνη ανησυχία παραμένει η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον ενώ η διεθνής επιστημονική κοινότητα εργάζεται ακούραστα τόσο πάνω στους εμβολιασμούς, όσο και για νέα φάρμακα που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει αυτή την μάστιγα.

Η κατάσταση, παραμένει κρίσιμη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να ΜΗΝ αδιαφορούμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα που επιβάλλονται αφού βοηθούν στην διαχείριση της πανδημίας.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Ας ρίξουμε όμως, μια πιο προσεκτική ματιά στα επίσημα νούμερα και στα στοιχεία:

Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 271,437,911 κρούσματα, με 5,333,331 θανάτους σε διεθνές επίπεδο.

Από τους 22,080,372 ασθενείς, οι 21,991,260 (99.6%) βρίσκονται σε ελαφριά κατάσταση και οι 89,112 (0.4%) σε βαριά κατάσταση – το ποσοστό μειώθηκε σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες περίπου που ήταν στο 0,6%).

ΕΠΙΣΗΣ από τις περιπτώσεις που έκλεισαν (δηλαδή 249,357,539 ασθενείς) το 98% έχει αναρρώσει πλήρως (244,024,208 ασθενείς) ενώ το ποσοστό των θανάτων παραμένει στο 2% (5,333,331) εδώ και ένα περίπου έτος.

Η ανησυχία στην χώρα μας αλλά και στις μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες, εστιάζεται στις αντοχές των συστημάτων υγείας που δοκιμάζονται καθημερινά.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία είναι από τον επίσημο ιστότοπο – https://www.worldometers.info/coronavirus/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς)

Πέγκυ Ντόκου / news-politics