ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το 99,4% σε ήπια κατάσταση – 0,6% βαριά – 98% ανέρρωσε πλήρως – 2% οι θάνατοι

Share

ΑΛΛΑΖΟΥΝ συνεχώς τα δεδομένα με την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού που μαστίζει τον πλανήτη, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στην Ελλάδα, καθημερινά.

Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει χαραμάδα ελπίδας με την άνοδο των εμβολιασμών και στην προσπάθεια δημιουργίας ‘ανοσίας’ σε πολλές χώρες. Στην χώρα μας, τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται ομαλά, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να ανησυχούν.

Αν και τα στοιχεία και τα νούμερα ποικίλλουν ανά χώρα, τα γενικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουμε σήμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό, δείχνουν αφενός ότι οι δείκτες των ασθενών παραμένουν στα ίδια ποσοστά (98% ανέρρωσε πλήρως – 2% οι θάνατοι) ενώ όσοι αναρρώνουν πλήρως σε σχέση με όσους νοσούν βαριά, παρουσιάζουν τάσεις επιδείνωσης (99,4% σε ήπια κατάσταση – 0,6% βαριά).

Η κατάσταση, παραμένει κρίσιμη λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και της συνεχιζόμενης μετάδοσης αλλά και λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος για εμβολιασμούς.

Σε κάθε περίπτωση, Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ (σε ολόκληρο τον πλανήτη) και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Ας ρίξουμε όμως, μια πιο προσεκτική ματιά στα επίσημα νούμερα και στα στοιχεία:

Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 224,741,412 κρούσματα, με 4,632,374 θανάτους σε διεθνές επίπεδο.

Από τους 18,819,214 ασθενείς, οι 18,715,666 (99.4%) βρίσκονται σε ελαφριά κατάσταση.

Το 0,6% δηλαδή 103,548 ασθενείς, βρίσκονται σε κρίσιμη ή βαριά κατάσταση (αυξήθηκε όμως από 0,4% που ήταν τους προηγούμενους μήνες)

ΕΠΙΣΗΣ από τις περιπτώσεις που έκλεισαν (δηλαδή 205,922,198 ασθενείς) το 98% έχει αναρρώσει πλήρως (201,289,824  ασθενείς – αυξάνοντας το ποσοστό κατά 1%) ενώ το ποσοστό των θανάτων παραμένει στο 2% (4,632,374).

Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην εύκολη μετάδοση και φυσικά ποιοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά από άλλους ή να απειληθεί σοβαρά η ζωή τους για διάφορους λόγους.

Στην φαρέτρα της επιστήμης έχουν προστεθεί πλέον τα εμβόλια και κάποια άλλα φάρμακα που δοκιμάζονται.

Η ανησυχία στην χώρα μας αλλά και στις μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες, εστιάζεται στις αντοχές των συστημάτων υγείας που δοκιμάζονται καθημερινά.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία είναι από τον επίσημο ιστότοπο – https://www.worldometers.info/coronavirus/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς)

Π.Ντ. / news-politics