News&

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το 99,6% σε ήπια κατάσταση – 0,4% βαριά – 97% ανέρρωσε πλήρως – 3% οι θάνατοι

Share

ΑΛΛΑΖΟΥΝ συνεχώς τα δεδομένα με την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού που μαστίζει τον πλανήτη εδώ και πάνω από ένα χρόνο, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο καθημερινά.

Ωστόσο, υπάρχει χαραμάδα ελπίδας κάτι που οφείλεται –σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις των επιστημόνων- στους εμβολιασμούς αλλά και στην προσπάθεια δημιουργίας ‘ανοσίας’ σε πολλές χώρες (δηλαδή να έχει εμβολιαστεί πάνω από το 60-70% του γενικού πληθυσμού).

Αν και τα στοιχεία και τα νούμερα ποικίλλουν ανά χώρα, τα γενικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουμε σήμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό, δείχνουν δείκτες μικρής βελτίωσης.

Η κατάσταση, παραμένει κρίσιμη λόγω των μεταλλάξεων και της συνεχιζόμενης μετάδοσης, αφού τα lockdown δεν αποδίδουν πλέον τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ ο κόσμος έχει κουραστεί από την φρενίτιδα της πανδημίας και κυρίως από τον φόβο που υπάρχει λόγω των περιορισμών.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις το μόνο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε είναι πως σε κάθε περίπτωση, ο κορωνοϊός είναι ακόμη… εδώ και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Ας ρίξουμε όμως, μια πιο προσεκτική και ψύχραιμη ματιά στα επίσημα νούμερα και στα στοιχεία:

Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 135,348,940 κρούσματα, με 2,929,594 θανάτους σε διεθνές επίπεδο.

Από τους 23,508,212 ασθενείς, οι 23,406,143 (δηλαδή το… 99,6% (!) βρίσκονται σε ελαφριά κατάσταση.

Μόνον το 0,4% δηλαδή 102,069 ασθενείς, βρίσκονται σε κρίσιμη ή βαριά κατάσταση.

ΕΠΙΣΗΣ από τις περιπτώσεις που έκλεισαν (δηλαδή 111,840,728 ασθενείς) το 97% έχει αναρρώσει πλήρως (108,911,134 ασθενείς) ενώ το ποσοστό των θανάτων παραμένει στο 3% (2,929,594).

Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην εύκολη μετάδοση και φυσικά ποιοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά από άλλους ή να απειληθεί σοβαρά η ζωή τους για διάφορους λόγους.

Στην φαρέτρα της επιστήμης έχουν προστεθεί πλέον τα εμβόλια και κάποια άλλα φάρμακα που δοκιμάζονται ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στις μεταλλάξεις του ιού και στην ταχύτητα των εμβολιασμών.

Η ανησυχία στην χώρα μας αλλά και στις μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες, εστιάζεται στις αντοχές των συστημάτων υγείας που δοκιμάζονται καθημερινά.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία είναι από τον επίσημο ιστότοπο – https://www.worldometers.info/coronavirus/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς)

Π.Ντ. / news-politics 

Exit mobile version