ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βελτιώνονται και δείκτες σε παγκόσμιο επίπεδο – Το 99,6% σε ήπια κατάσταση – 0,4% βαριά – Αναλυτικά στοιχεία

Share

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ οι δείκτες σχετικά με την εξέλιξη της επιδημιολογικής εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη.

Στην Ελλάδα (και πιο συγκεκριμένα στη Ρόδο) υπάρχουν σοβαρές πλέον ελπίδες για διαχείριση της κατάστασης, αφενός με την άνοδο των εμβολιασμών και την προσπάθεια δημιουργίας ‘ανοσίας’ και αφετέρου, με τους νοσήσαντες αλλά και τους εμβολιασμούς στα παιδιά.

Αν και τα στοιχεία και τα νούμερα ποικίλλουν ανά χώρα και φυσικά αλλάζουν καθημερινά, τα γενικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουμε σήμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό, δείχνουν βελτιώνονται τα δεδομένα.

Η κατάσταση, παραμένει κρίσιμη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να μην αδιαφορούμε για τα μέτρα που επιβάλλονται αφού βοηθούν στην διαχείριση της πανδημίας.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Ας ρίξουμε όμως, μια πιο προσεκτική ματιά στα επίσημα νούμερα και στα στοιχεία:

Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 241,206,366 κρούσματα, με 44,910,582 θανάτους σε διεθνές επίπεδο.

Από τους 17,837,438 ασθενείς, οι 17,758,375 (99.6%) βρίσκονται σε ελαφριά κατάσταση και οι 79,063 (0,4%) σε βαριά κατάσταση – το ποσοστό μειώθηκε σε σχέση με τους προηγούμενους 3-4 μήνες περίπου που ήταν στο 0,6%).

ΕΠΙΣΗΣ από τις περιπτώσεις που έκλεισαν (δηλαδή 223,368,928 ασθενείς) το 98% έχει αναρρώσει πλήρως (2218,458,346 ασθενείς) ενώ το ποσοστό των θανάτων παραμένει στο 2% (4,910,582 ) εδώ και ένα περίπου έτος.

Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην εύκολη μετάδοση και φυσικά ποιοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά από άλλους ή να απειληθεί σοβαρά η ζωή τους για διάφορους λόγους.

Στην φαρέτρα της επιστήμης έχουν προστεθεί πλέον τα εμβόλια που θεωρούνται και κάποια φάρμακα που δοκιμάζονται.

Η ανησυχία στην χώρα μας αλλά και στις μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες, εστιάζεται στις αντοχές των συστημάτων υγείας που δοκιμάζονται καθημερινά.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία είναι από τον επίσημο ιστότοπο – https://www.worldometers.info/coronavirus/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς)

Πέγκυ Ντόκου / news-politics