Κώστας Καραμανλής / «Δεν θα είμαι υποψήφιος » – Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού

Share

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Κώστας Καραμανλής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωσή του αναφέρει:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Με μια εξίσου λιτή ανακοίνωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. «Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά» ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν κλονιστεί πολύ σοβαρά από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τον Αύγουστο ο πρώην πρωθυπουργός με ηχηρή παρέμβασή του, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, είχε θέσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο στόχαστρο, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση μνήμης για τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη, στα Ανώγεια της Κρήτης.

«Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη» είχε τονίσει ο Κώστας Καραμανλής ενώ είχε προσθέσει ότι «το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως».

Το ψυχρό κλίμα μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώθηκε αργότερα που οι δύο άντρες συναντήθηκαν στην εκδήλωση του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο Κώστας Καραμανλής ήταν ιδιαίτερα ένθερμος και χαμογελαστός κατά τον χαιρετισμό του με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και όλα τα στελέχη της ΝΔ, «έκρυψε» το χαμόγελό του μόλις ήρθε η στιγμή να χαιρετίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.