Κωστής Σαββιδάκης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου: «Η Ζωή να μπει στην Βουλή!»

Share

Ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, ο θρυλικός παπα-Γρηγόρης των «Αγριων Μελισσών», είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο ίδιος που κατάγεται από τη Ρόδο, είναι υποψήφιος στα  Δωδεκάνησα με το ψηφοδέλτιο της φίλης του, πρώην προέδρου της Βουλής και όπως δηλώνει και στην συνέντευξή του: ‘Η Ζωή να μπει στη Βουλή’!

-Κύριε Σαββιδάκη, είχατε ασχοληθεί ξανά με τα κοινά και τώρα είστε υποψήφιος με την «Πλεύση Ελευθερίας» στα Δωδεκάνησα. Ποιοι οι λόγοι που σας ώθησαν σε αυτή την απόφαση;

Οι λόγοι που με ώθησαν να βρίσκομαι (για δεύτερη φορά) ως υποψήφιος  στο ψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας» στα Δωδεκάνησα ήταν και είναι αρκετοί.

Γιατί θέλω η ζωή μου να μην χαραμίζεται στα χέρια κανενός –
θέλω να την σέβονται και να με σέβονται…

Η ζωή μου, η ζωή μας, η χώρα μου, η χώρα μας, ΔΕΝ είναι επιτραπέζιο παιχνίδι… ΔΕΝ είναι η “ΜΟΝΟΠΟΛΗ” που πουλάς και αγοράζεις ό,τι θες και όποτε θες, που πουλάς τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, το νερό, το ρεύμα, την μάνα και τον πατέρα που σε γέννησαν…

Κανένας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικαίωμα να πουλάει και να αγοράζει τα πάντα χωρίς την συγκατάθεση μας…

Και κανένας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικαίωμα να σκοτώνει τα παιδιά μας στα Τέμπη, να καίει τα δάση και τους πολίτες στο Μάτι, και ΑΠΛΩΣ να αναλαμβάνει «την πολιτική ευθύνη»… – έτσι, ΑΠΛΩΣ!

Ε! ΚΑΙ… ΤΙ ΕΓΙΝΕ, λένε…

ΟΧΙ, ΕΓΙΝΕ! ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ…

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Η ΑΣΥΛΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ «ΟΧΙ» ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ…

Γιατί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου; Ποιοι είναι οι στόχοι σε αυτές τις εκλογές;

Γιατί είναι η μοναδική πολιτικός, που πέρασε από την Βουλή και δεν πρόδωσε κανέναν. Ό,τι είπε το έπραξε! Χτύπησε το χέρι στο έδρανο και τα έβαλε με όλους και με όλα για την υπεράσπιση της χώρας, για την Δικαιοσύνη και για τα δικαιώματα του πολίτη. Είναι η μόνη που διεκδικεί της γερμανικές αποζημιώσεις, την διαγραφή του χρέους, την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών! Η μόνη που έχει κάνει μηνύσεις για την τραγωδία στο Μάτι και στα Τέμπη! Η μόνη που ζητά να επεκταθούν τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια!

Η μόνη που υπερασπίζεται τους ανθρώπους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις από τα funds! Η μόνη που απαιτεί την άρση της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας, ώστε να πληρώσουν και να δικαστούν οι υπεύθυνοι, όλοι εκείνοι δηλαδή που εκμεταλλεύονται την ασυλία για να κρύψουν τις εγκληματικές τους πράξεις.  Είναι έντιμη, ειλικρινής, αξιοπρεπέστατη, κι είναι και… γυναίκα. Κατά την γνώμη μου, μόνο μια γυναίκα θα μπορούσε να βάλει τάξη σε όλο αυτό το χάος που έχουν δημιουργήσει όλοι οι προηγούμενοι. Όλα αυτά, ήταν και είναι αρκετά για να πάρω την απόφαση να είμαι μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο στόχος μας τώρα είναι να μπορέσει να μπει η Ζωή στην Βουλή, για να έχουμε μια πραγματική και αληθινή αντιπολίτευση.

Ο Κωστής Σαββιδάκης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

-Πώς είδατε την μη συμμετοχή της κας Κωνσταντοπούλου στο πρόσφατο debate των πολιτικών αρχηγών; Και η ίδια αιτήθηκε για τη συμμετοχή της ενώ είχε προηγηθεί και προσπάθεια αποκλεισμού του κόμματος.

Έχουν αρχίσει να τρέμουν οι καρέκλες πολλών απ’ αυτούς που βρίσκονται τόσα χρόνια στην Βουλή, κι αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί πανικό. Όλοι αυτοί που οργάνωσαν το debate δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουν την Ζωή, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι αν βρεθούν δίπλα της, όσο ακριβά κοστούμια κι αν φοράνε, θα ξεγυμνωθούν από την πρώτη κιόλας στιγμή, και αυτό… το τρέμουν! Όπως επίσης τρέμουν το γεγονός ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» δείχνει μεγάλη άνοδο στις δημοσκοπήσεις, κι αυτός ήταν κι ο λόγος που πήγαν να μας αποκλείσουν από τις Εκλογές.

Η «Πλεύση Ελευθερίας» έχει κάνει μήνυση για νοθεία αποτελεσμάτων το 2019, σε μια ιδιωτική εταιρεία, την Singular Logic, και η μήνυση αυτή… εκκρεμεί. Τα τελευταία χρόνια αυτή η εταιρεία έχει αναλάβει την καταμέτρηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, κι από φέτος η κατάθεση για του φακέλους των κομμάτων γίνεται ηλεκτρονικά από την ίδια εταιρεία. Ε, αυτή η εταιρία δεν δεχόταν τον φάκελο της «Πλεύσης Ελευθερίας» μέχρι και την τελευταία στιγμή, κι έτσι αναγκαστήκαμε λίγο πριν λήξει η διορία να πάμε και να καταθέσουμε την υποψηφιότητα μας αυτοπροσώπως! Είναι τυχαίο;…

-Ποιο είναι το προσωπικό στοίχημα του Κωστή Σαββιδάκη σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση θα ήθελα να πω στον κόσμο… να μην χάσουμε αυτήν την ευκαιρία, και με την ψήφο μας να κερδίσουμε ξανά την αξιοπρέπεια μας ως λαός  πηγαίνοντας όλοι στις 21 Μαΐου στις κάλπες! Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν άλλο δίνοντας μας επιδόματα λίγο πριν τις εκλογές! Έχουν καταπατήσει όλα τα δικαιώματά μας, έχουν καταστρέψει το σύστημα Υγείας! Μην ξεχνάμε ότι στα Δωδεκάνησα είναι πολλοί αυτοί που αναγκάζονται να πάνε στην Τουρκία για νοσηλεία και για γιατρούς, παρόλο που μια ολόκληρη ζωή πληρώνουν τις εισφορές τους στο ΙΚΑ.

Να θυμηθούμε την ώρα που θα είμαστε στην κάλπη, τι καλό έχουν κάνει για εμάς όλοι αυτοί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια, και να σκεφτούμε τι μας περιμένει αν βγουν ξανά οι ίδιοι! Κάτι λένε για… το Αιγαίο, ανοιχτά πλέον και δεν φοβούνται, ούτε ντρέπονται! Εύχομαι μετά τις εκλογές να μην χρειαζόμαστε διαβατήριο για κάποια από τα νησιά μας!

Δεν έχω κάποια προσωπική φιλοδοξία-στοίχημα… Πρόθεσή μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, και να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε… η Ζωή να μπει στην Βουλή! Αυτός είναι ο μόνος και διακαής μου πόθος!