Κρις (Χρυσόστομος) Αλαχούζος: Θα ξεπεράσουν οι Καλύμνιοι τα δύσκολα γιατί είναι καλοί «καπετάνιοι»! (photos&video)

Share

Κάλυμνος: Το εμβόλιο είναι αυτό που θα μας σώσει και θα έχουμε ξανά μια κανονική ζωή – Αδελφοποίηση Τάρπον Σπρίνγκς με Χανιά και Ύδρα.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάλυμνο επισκέφθηκε ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος, για να γιορτάσει τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Οι συνθήκες δυστυχώς δεν ήταν οι καλύτερες, με το νησί να βρίσκεται σε καθολικό lock down και πολλοί συμπατριώτες του να νοσούν από την covid-19. Ωστόσο καταφέραμε να κλέψουμε λίγο από το χρόνο του για να μας μεταφέρει τις σκέψεις και την αισιοδοξία του.

Ο Χρυσόστομος Αλαχούζος, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, σχολιάζοντας την υγειονομική εικόνα του νησιού είπε, πως η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Καλύμνιοι θα ξεπεράσουν τα δύσκολα γιατί είναι καλοί «καπετάνιοι».

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει σχέση μεταξύ θρησκείας, επιστήμης και εμβολιασμού απάντησε ότι, οι Καλύμνιοι είναι πολύ θρήσκοι άνθρωποι που τηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις, ωστόσο το εμβόλιο δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία. Είναι ένα φάρμακο όπως όλα τα άλλα που το λαμβάνεις για να γίνεις καλά. Τόνισε πως τόσο ο Πατριάρχης όσο και οι ιερείς το έχουν κάνει και παροτρύνουν μάλιστα και τον κόσμο να εμβολιαστεί γιατί είναι η μόνη λύση για να βγούμε από την πανδημία.  «Το εμβόλιο είναι αυτό που θα μας σώσει και θα μας δώσει τη δυνατότητα για μια κανονική ζωή» και θα πρέπει να φροντίσουν οι αρχές του τόπου και η κυβέρνηση να έχουν άφθονα εμβόλια και να εμβολιαστούν όλοι από 16 ετών και άνω το ταχύτερο, προτείνει ο δήμαρχος.

Για τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της κατάστασης δήλωσε πως, πρέπει να τα τηρούμε γιατί είναι αποφάσεις της κυβέρνησης και των ειδικών, όμως θα ήταν μια καλύτερη διέξοδος για τον κόσμο, ο οποίος είναι πιεσμένος, αν άνοιγαν καφετέριες κι εστιατόρια, τηρώντας τις αποστάσεις, από το να συνωστίζονται σε εσωτερικούς χώρους όπου εκεί διασπείρεται περισσότερο ο ιός. Αυτό θα βοηθούσε και ψυχολογικά αλλά και την οικονομία του νησιού που δεν είναι καλή, πρόσθεσε.

Επίσης, ο Χρυσόστομος Αλαχούζος μας ενημέρωσε για τη συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ του Σεντ Πίτερσμπουργκ Κόλετζ (St. Petersburg College) στο Τάρπον Σπρινγκς, όπου φοιτούν 39.000 σπουδαστές, με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο, την οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να επισκεφθεί λόγω της απαγόρευσης. Με αυτή τη σημαντική συμφωνία θα υπάρχει συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης με ανταλλαγές καθηγητών και φοιτητών , της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού και υπάρχουν ήδη φοιτητές έτοιμοι να έρθουν και να διδαχθούν.

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του St. Petersburg College αποτελεί το επιστέγασμα πολυετών προσπαθειών του δημάρχου του Τάρπον Σπρινγκς κ. Αλαχούζου, ο οποίος ευχαρίστησε την Ειρήνη Αλαχούζου γιατί ήταν ο συνδετικός κρίκος για τις επαφές που έγιναν με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την δράση του ως Δήμαρχος στο Τάρπον Σπρίνγκς, μας ενημέρωσε για την επέκταση που γίνεται αυτή τη στιγμή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείο της περιοχής που είναι ιδιοκτησία του δήμου, ειδικεύεται στα ορθοπεδικά περιστατικά και προστίθενται νέοι χώροι για χειρουργεία. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

Ο κ. Αλαχούζος, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην ομάδα Covid του Νοσοκομείου Καλύμνου και σε όλο το υγειονομικό και πάσης φύσεως προσωπικό και τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την εξαιρετική δουλειά που προσφέρουν καθημερινά. «Στα βιβλία μας διαβάζουμε για ήρωες και διάφορες μάχες, αλλά οι σημερινοί ήρωες είναι οι άνθρωποι του νοσοκομείου μας και τους ευχαριστούμε πολύ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο δήμαρχος μας έδωσε την ευχάριστη είδηση ότι θα είναι ξανά στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο για να γίνει η αδελφοποίηση του Ταρπον Σπρίνγκς με τα Χανιά, όπου υπάρχει και η βάση της Σούδας και με την Ύδρα!!!

Ο Κρις (Χρυσόστομος) Αλαχούζος γεννήθηκε στην Κάλυμνο. Έφυγε από τον τόπο του 13 ετών, μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του για να ζήσει στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Σήμερα είναι ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς!! Είναι δραστήριος, προοδευτικός και οι πολίτες του τόπου του τον αγαπούν . Όπως λέει ο ίδιος : «Το όραμά μου είναι να φέρω την πόλη σε ένα καλύτερο επίπεδο, θέλω να προσφέρω στην πόλη μου ασφάλεια, καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες». Ο Χρυσόστομος επισκέπτεται συχνά την Κάλυμνο την οποία υπεραγαπά και φροντίζει να την προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο.

BINTEO