Κριτική από τον Γιάννη Γαλουζή για τη «μη συμμετοχή του Δημάρχου Καλυμνίων στο ψηφοδέλτιο για το νέο ΔΣ της ΠΕΔ Ν.Α»

Share

 

Κριτική από τον Γιάννη Γαλουζή για τη «μη συμμετοχή του Δημάρχου Καλυμνίων στο ψηφοδέλτιο για το νέο ΔΣ της ΠΕΔ Ν.Α»

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ», με δελτίο τύπου που απέστειλε σήμερα στα ΜΜΕ, ασκεί κριτική στο Δήμαρχο Καλύμνου, Γιάννη Μαστροκούκο για τη μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους Δημάρχους για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει εκπροσώπηση της Καλύμνου στο ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Ο Γιάννης Γαλουζής μέσα από το σχετικό ΔΤ αφήνει να εννοηθεί ότι το θέμα συζητήθηκε- σχολιάστηκε λέγοντας ότι, «Οι δικαιολογίες που ειπώθηκαν, είτε πρόκειται για τον αυξημένο φόρτο εργασίας και κόπωση του Δημάρχου, είτε για τυχόν πιέσεις που δέχθηκε, είναι αντίθετες με τον ενθουσιασμό που διακρίνεται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου μας για την εκλογή και συμμετοχή στο προεδρείο της γενικής συνέλευσης».

Να προσθέσουμε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και ο Δήμαρχος Καλύμνου είχε αποστείλει τότε ΔΤ και εξέφραζε την ικανοποίησή του για την εκλογή του στο ΔΣ της Γενικής Συνέλευσης που «υποστήριξε»  μεταξύ άλλων διαδικασιών και τις εκλογές για το νέο ΔΣ της ΠΕΔ ΝΑ.

Φωτο από τη συμμετοχή του επικεφαλής της παράταξης ” ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Γιάννη Γαλουζή και του δημοτικού συμβούλου Μικέ Ρήγα στην ΓΣ της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Ακολουθεί το σχετικό ΔΤ από την παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
“ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”
ΚΑΛΥΜΝΟΣ , 19/ 02 /2024

Θέμα: «Ωσεί παρών…»

Αναφορικά με την απουσία εκπροσώπησης του Δήμου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και τη μη Συμμετοχή στο Ψηφοδέλτιο των Υποψηφίων της ΠΕΔ Ν.Α του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Μαστροκούκου Ιωάννη στις εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή 16/02/2024 στην Αθήνα.

Με λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας, ένας δήμος με 18.000 κατοίκους, δεν εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε αυτήν την απουσία, η οποία οφείλεται στη μη συμμετοχή του δημάρχου Καλυμνίων στο ψηφοδέλτιο των υποψηφίων της ΠΕΔ Ν.Α. Οι δικαιολογίες που ειπώθηκαν, είτε πρόκειται για τον αυξημένο φόρτο εργασίας και κόπωση του Δημάρχου, είτε για τυχόν πιέσεις που δέχθηκε, είναι αντίθετες με τον ενθουσιασμό που διακρίνεται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου μας για την εκλογή και συμμετοχή στο προεδρείο της γενικής συνέλευσης.

Καλούμε τον Δήμαρχο και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση καθώς και άλλες παρόμοιες με σοβαρότητα και διαφάνεια, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποτελεσματική εκπροσώπηση των συμφερόντων των δημοτών και του  δήμου μας σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων.

Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

Ιωάννης Α. Γαλουζής
επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
πρ. Δήμαρχος Καλυμνίων