Κριτική της αντιπολίτευσης για την ΔΕΥΑΡ: «Εμείς θα στηρίξουμε την απόφαση του δημάρχου για πρόεδρο και για γενικό διευθυντή, για το καλό του νησιού…»

Share

Κριτική στην δημοτική αρχή, για την πολιτική που ακολουθεί  στην ΔΕΥΑΡ, άσκησε σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, το μέλος του δ.σ. και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, κ. Δημήτρης Ζανεττούλης.  

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, η ΔΕΥΑΡ έχει πάρα πολλά προβλήματα ενώ μέχρι σήμερα, ο ίδιος και η αντιπολίτευση, δεν έχουν λάβει επαρκείς απαντήσεις τόσο για την απομάκρυνση των δύο προηγούμενων προέδρων, όσο και με τα εκκρεμή έργα που έχει αναλάβει η δημοτική επιχείρηση.  

Είπε ακόμη ότι με νέες διατάξεις, ‘φιμώνεται’ η αντιπολίτευση τόσο στα περιφερειακά, όσο και στα δημοτικά συμβούλια αφού οι επικεφαλής των παρατάξεων, δεν μπορούν να θέτουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. «Ποιους βολεύει αυτή η απόφαση; Να μην μπορεί ένας δημοτικός σύμβουλος να θέσει τα θέματα της περιοχής του στο δημοτικό συμβούλιο; Με αυτό τον τρόπο, ‘φιμώνεται’ πλέον η τοπική αυτοδιοίκηση» διερωτήθη.  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΡ  

«Το μόνο κομμάτι του νησιού που αντέχει το βάρος της τουριστικής κίνησης, είναι η Νότια Ρόδος. Κι αυτό γιατί, επειδή κάποιες προηγούμενες δημοτικές αρχές (και πολύ πριν τους προηγούμενους δημάρχους) είχαν φροντίσει να κάνουν σοβαρά έργα υποδομής που αντέχουν μέχρι σήμερα. Δυστυχώς, τα τελευταία τρία χρόνια, τα έργα της Κατταβιάς, είναι σταματημένα από την ΔΕΥΑΡ. Ήδη ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ετοιμάζεται να παραδώσει τα κλειδιά…» ανέφερε ο κ. Ζανεττούλης, τονίζοντας πως η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ολοκληρώσει παρεμβάσεις στην συγκεκριμένη περιοχή όπως μια σειρά από γεωτρήσεις, αρδευτικές εργασίες, και διασύνδεση της ύδρευσης μεταξύ Γενναδίου – Ασκληπειίου – Λαχανιάς – Βατίου.  

Εξέφρασε πάντως την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως απομακρύνθηκαν δύο πρόεδροι από την ΔΕΥΑΡ, όπως και ο γενικός διευθυντής, χωρίς να έχει αποκατασταθεί η λειτουργία της διοίκησης εδώ και μήνες, ενώ υπάρχουν πολλά έργα τα οποία έχουν σταματήσει: 

«Οι ζημιές σε περιοχές στον Αρχάγγελο είναι καθημερινές με συνέπεια ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα, να μην έχει νερό ή να έχει συνεχώς βλάβες σε πολλά σημεία. Κάποτε πρέπει να δοθεί οριστική λύση, γιατί ο νυν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, δεν έχει την ευθύνη για όλα αυτά τα προβλήματα που παρέλαβε συσσωρευμένα. Η νυν δημοτική αρχή έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Είχε στην διάθεσή της μια διετία λόγω της πανδημίας κι ενώ έπρεπε να κάνει έργα και να προγραμματίσει παρεμβάσεις, σήμερα βρισκόμαστε όλοι προ τετελεσμένων» -ανέφερε.  

Κατηγόρησε πάντως την διοίκηση της ΔΕΥΑΡ ότι δεν έχει ενεργοποιήσει τις γεωτρήσεις σε περιοχές όπως στην Κάλαθο και στην Λάρδο με συνέπεια να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε νερό. «Τα έργα ξεκίνησαν τώρα, πριν τρεις μέρες. Πότε θα προλάβουν που η Ρόδος έχει ήδη overbookingμέχρι τον Σεπτέμβριο;» διερωτήθη.  

Καταλήγοντας, ο κ. Ζανεττούλης ανέφερε ότι υπάρχουν φήμες ότι θα επανέλθει στην ΔΕΥΑΡ ο κ. Γιάννης Καμπούρης: «Εμείς σαν αντιπολίτευση θα στηρίξουμε την απόφαση του δημάρχου τόσο για πρόεδρο όσο και για γενικό διευθυντή, για να σώσουμε την ΔΕΥΑΡ και για το καλό του νησιού…» / πηγή: dimokratiki .gr