Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε και θα είμαστε η ΝΔ όλων των Ελλήνων και όλης της Ελλάδος (video)

Share

Μήνυμα για αυτοδύναμη ΝΔ με τα τρία σίγμα- Σταθερότητα –Συνέχεια –Συνέπεια.

Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με τη δημοκρατία.

Η μεσαία τάξη δε θα πληρώσει τη νύφη της ενεργειακής κρίσης

Οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν λιγότερους φόρους και η οικονομία να πάρει μπροστά

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης στον επίλογο της εναρκτήριας ομιλίας του, στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ που ξεκίνησε χθες, με σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη», θα αποτελέσουν την πυξίδα στο δρόμο προς τις επόμενες βουλευτικές εκλογές , τις οποίες προσδιορίζει στο τέλος της τετραετίας. Ο πρωθυπουργός έθεσε ως διακύβευμα των επόμενων εκλογών την πολιτική σταθερότητα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με πολύ δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και με πολύ περισσότερη για 4 χρόνια ακόμη.

Σταθερότητα–Συνέχεια-Συνέπεια, αυτά τα τρία σίγμα όπως είπε, θα κληθούν να σκεφθούν στις επόμενες εκλογές οι πολίτες και για αυτό θα επιλέξουν να ψηφίσουν τη ΝΔ, για να έχουν σταθερότητα στο πολιτικό σκηνικό και μια σταθερή κυβέρνηση. Η Ελλάδα και η ΝΔ ήταν πάντα σπουδαίες, προοδευτικές και δημοκρατικές. Δηλώνουμε παρόν στο μέλλον της Χώρας , δίπλα σε κάθε πολίτη και τώρα και πάντα, διεμήνυσε.

Ο κυβερνητισμός, η έπαρση και ο παραγοντισμός είναι εχθροί του κόμματος, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και ζήτησε από όλους να είναι προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους, οι θέσεις του κόμματος να φτάσουν στην καρδιά των πολιτών, να ακούνε τα προβλήματα με κατανόηση, να υπερασπίζονται τις θέσεις της ΝΔ και να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη. «Υπηρετούμε όλους τους Έλληνες  χωρίς διαχωριστικές γραμμές και αυτό είναι η παρακαταθήκη της παράταξης μας».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την εναρκτήρια ομιλία του στο 14ο συνέδριο της ΝΔ, μίλησε για ένα γόνιμο απολογισμό μιας «συνταρακτικής τριετούς θητείας» , αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλές κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει προηγούμενο μία κυβέρνηση να χρειαστεί να αντιπαλέψει τόσες πολλές διαφορετικές, τόσες συχνές, τόσες επάλληλες κρίσεις σε 33 μήνες. Και είμαι  υπερήφανος για όλα όσα πετύχαμε μαζί. Γιατί, παρά τα μεγάλα εμπόδια, η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες». «Μεγάλα έργα προχώρησαν, ισχυρές συμμαχίες εδραιώθηκαν, φυλάξαμε τα σύνορα της Χώρας και κάναμε την Ελλάδα πιο ισχυρή γεωπολιτικά», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο στην Ουκρανία που κάνει αχαρτογράφητες τις διεθνείς εξελίξεις και αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. «Είμαστε με την ειρήνη ωστόσο αντιστεκόμαστε στην οποιαδήποτε αυθαιρεσία άλλης χώρας. Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με τη δημοκρατία. Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση όπως διακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γιατί είμαστε μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Δύσης».

Όλοι είμαστε σε πόλεμο σε πολλαπλά επίπεδα και οι ενεργειακοί εκβιασμοί προκαλούν τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια και μόνο με Ευρωπαϊκή λύση θα αντιμετωπιστεί η αιτία του κακού επισήμανε. Προσδοκώ να εισακουστούν οι προτάσεις μας, είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα μέτρα στα οποία η κυβέρνηση προχώρησε για να αμβλύνει τα προβλήματα αυτά.

ΒΙΝΤΕΟ

Η μεσαία τάξη δε θα πληρώσει τη νύφη της ενεργειακής κρίσης, διαβεβαίωσε και προειδοποίησε πως και οι παραγωγοί ενέργειας θα κληθούν αυτή τη φορά να βάλουν το χέρι στη τσέπη και ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής θα εξαλειφθεί. «Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κοινωνικής στήριξης στην ιστορία αυτού του τόπου υλοποιείται, από μια δημοκρατική κεντροδεξιά παράταξη», με προσοχή όμως και μέτρο διότι «Κάθε βήμα του σήμερα δεν πρέπει να υπονομεύει το αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

Βασικό σημείο στην ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις τις οποίες όπως είπε, υλοποιούν με συνέπεια παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις , αναφέροντας επίσης όλες εκείνες τις κινήσεις που έπραξε η κυβέρνηση τους 33 μήνες διακυβέρνησης ΝΔ . «Οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν λιγότερους φόρους και η οικονομία να πάρει μπροστά»