Κύριλλος: Έκκληση για συγκέντρωση βοήθειας για το δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας

Share

Έκκληση στους Χριστιανούς να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους πολίτες της Τουρκίας που περνούν δραματικές  ώρες μετά το φονικό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ κάνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος  με ανακοίνωση του.

Είναι απαραίτητο όπως τονίζει ο Σεβασμιότατος να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης τρόφιμα μακράς διαρκείας εκτός από χοιρινό ρουχισμός και φάρμακα.

«Επειδή, η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, οφείλουμε να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονες μας, που βιώνουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας έτσι κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητας», τονίζει ο Σεβασμιότατος με το συμβολισμό που έχει η κίνηση η πρωτοβουλία  και  ανακοίνωση του και τα λόγια που απευθύνει στο ποίμνιο του.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου ζητά κάτι από το ποίμνιο του και η κίνηση του υπογραμμίζει την ανάγκη να αφυπνισθεί η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη που επίσης δεν γνωρίζουν σύνορα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Δια του παρόντος, απευθύνουμε έκκληση στους ευσεβείς Χριστιανούς της θεοσώστου επαρχίας μας και προτρέπουμε να εκδηλώσετε έμπρακτα το ευαγγελικό καθήκον και την ενεργή συμπαράσταση σας στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία-Συρία.

Επειδή, η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, οφείλουμε να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονες μας, που βιώνουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας έτσι κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητας.

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε την αρωγή όσων Χριστιανών μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση ρουχισμού, τροφίμων μακράς διαρκείας (πχ κονσέρβες, όχι χοιρινό κρέας) και φαρμάκων, τα οποία θα σταλούν στις πληγείσες περιοχές για την ανακούφιση των αναγκών των σεισμοπαθών συνανθρώπων μας.

Τα προσφερόμενα είδη θα παραδίδονται καθημερινώς στα γραφεία του Βακούφ μεταξύ 08:30-14:30, μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, στην παλαιά πόλη της Ρόδου, επί της οδού Θεοφιλίσκου και Παναιτίου 2. Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτό της Εκκλησίας.

Ευχόμαστε ο Θεός να σας ευλογεί πλουσιοπάροχα.