ΛΑΒΡΟΦ: Χειραγώγηση της Ουάσιγκτον οι ενέργεια του Πατριαρχείου για το Ουκρανικό

Share

Για χειραγώγηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τις ΗΠΑ, σε βάρος της Ορθοδοξίας, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στο «Ρωσία24». 

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι ”οι ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως είναι αποτέλεσμα της χειραγώγησης από την Ουάσινγκτον και δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδανικά της Ορθοδοξίας.”

Επίσης ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε και στο θέμα της Ουκρανίας, λέγοντας ότι “όλοι μας ξέρουμε καλά πώς δημιουργήθηκε η “Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας”.

“Δεν πρόκειται απλώς για μια πρωτοβουλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Επιβλήθηκε άμεσα από τις ΗΠΑ που ουσιαστικά δεν το κρύβουν καν” – συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Την ανάρτηση έκανε η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Οι ενέργειες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως είναι αποτέλεσμα της χειραγώγησης από την Ουάσινγκτον και δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδανικά της Ορθοδοξίας.

Όλοι μας ξέρουμε καλά πώς δημιουργήθηκε η “ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας”. Δεν πρόκειται απλώς για μια πρωτοβουλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Επιβλήθηκε άμεσα από τις ΗΠΑ που ουσιαστικά δεν το κρύβουν καν.

Όταν ο ΟΑΣΕ ενέκρινε τη Δήλωση για το απαράδεκτο του αντισημιτισμού, η Ρωσία πρότεινε να υιοθετηθεί και ανάλογη Διακύριξη εναντίον χριστιανοφοβίας και ισλαμοφοβιας. Όμως η “φωτισμένη” Δύση εδώ και 7 χρόνια φρενάρει την πρωτοβουλία αυτή.