ΛΕΙΨΟΙ: Μαζικές στειρώσεις σε γάτες με συμμετοχή εθελοντών (φωτος)

Share

Μαζικές στειρώσεις σε γάτες με συμμετοχή εθελοντών, πραγματοποιήθηκε στο νησί των Λειψών. Σχετική ανάρτηση έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο δήμαρχος, κ. Φώτης Μάγγος: 

Με συντονισμένη επιχείρηση και με την από κοινού συνεργασία μεταξύ του δήμου Λειψών, του κτηνιατρικού κέντρου Λέρου, και εθελοντών από Πάτμο και Λειψούς πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική στείρωση γατών στο νησί μας.

Η ανταπόκριση ήταν απρόσμενα μεγάλη όπως και η αποδοχή του γεγονότος απ’ την κοινωνία του νησιού που συνέβαλε με κάθε τρόπο ώστε μέσα στο διήμερο να στειρωθούν 75 γάτες.

Κατά τη διάρκεια των χειρουργείων αντιμετωπίσθηκαν και κάποια προβλήματα υγείας των ζώων τα οποία θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία. Η προστασία των ζώων και κατά συνέπεια της δημόσιας υγείας αποτελεί καθήκον μας και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τον κτηνίατρο Μιχάλης Κοντραφούρης ο οποίος πραγματοποίησε δωρεάν τα χειρουργεία, την Ελένη, την Ντίτα και την Ευδοκία απ’ τους “Εθελοντές Ζωοφιλίας Πάτμου”, την Ρενέ Μπαλιακ και τους “Lipsi cat care”, τον Αντριάνο και τη Σύλβια για την παραχώρηση του χώρου, τον Marinos Theoharis για τη μεταφορά τους στα διάφορα σημεία του νησιού, τον Alessandro Baldissera για την κάλυψη των φαρμάκων, καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν ποικιλοτρόπως.
Η αρχή έγινε.
Στο επόμενο εγχείρημα ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση και συμμετοχή!!