ΛΕΡΟΣ-Απαντήσεις από το Δήμαρχο Μ. Κόλια για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό και το ΔΤ των «Τεσσάρων» για την «Πεντάνησο» (ηχητικό)

Share

Απαντήσεις από το Δήμαρχο Λέρου Μιχ. Κόλια για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό και το ΔΤ των «Τεσσάρων» για την «Πεντάνησο» – Η «Πεντάνησος» στο μικροσκόπιο. Τα πώς και τα γιατί

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Με αφορμή κοινό ΔΤ  που εξέδωσαν οι Δήμαρχοι των νησιών Λέρου, Πάτμου , Λειψών και Αγαθονησίου για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό  «Πεντάνησος», επικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο Λέρου Μιχ. Κόλια και κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα , ελπίζουμε και διαφωτιστική για τους αναγνώστες του News-Politics.com, συζήτηση.

Ο Δήμαρχος Λέρου ξεκαθάρισε από την αρχή ότι καμία διάθεση εμπλοκής στη  διαμάχη Διακομιχάλη-Γαλουζή δεν υπάρχει , ανέπτυξε τα οφέλη από τη σύσταση αυτού του Οργανισμού, και απάντησε  στο ερώτημα γιατί προέβησαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε έκδοση ΔΤ  λέγοντας πως,  υπήρξε η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ότι  ο Αναπτυξιακός Οργανισμός καμία σχέση δεν έχει με το Δίκτυο Διαδημοτικής συνεργασίας που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα..

Ο κ. Κόλιας απάντησε και στο ερώτημα με ποια κριτήρια επελέγη η έδρα της «Πεντανήσου» να είναι η Λέρος λέγοντας  ότι, έχει χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ και είναι στη μέση απόσταση μεταξύ των υπολοίπων νησιών. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των πέντε νησιών, βούληση για συμπόρευση  και κατανόηση απέναντι στα προβλήματα.

Αναφορικά με τα πακέτα μετοχών των νησιών, είπε ότι η Λέρος και η Κάλυμνος έχουν το ίδιο πακέτο . Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε η Κάλυμνος να αγοράσει ένα μεγαλύτερο πακέτο μετοχών αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, απάντησε ο ίδιος  όταν ρωτήθηκε  αν αυτό θα ήταν εφικτό εφόσον έπαιξαν ρόλο τα πληθυσμιακά κριτήρια. « Δεν πρέπει να μπούμε σε αντιπαραθέσεις για την έδρα, τον πρόεδρο κλπ. Στόχος είναι η  συνεργασία  και η υλοποίηση έργων και εύχομαι να ωφεληθούν  όλα τα νησιά».

Τα προαπαιτούμενα έχουν ψηφιστεί από την οικονομική  επιτροπή κάθε δήμου και είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας, ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού, και να μπορέσουμε μέσα από αυτό το «εργαλείο», να έχουμε ευελιξία , να αποφύγουμε τις αγκυλώσεις του δημοσίου και να κάνουμε έργα, πρόσθεσε ο δήμαρχος κλείνοντας.

Να θυμίσω ότι το τελευταίο διάστημα  γίνεται πολύ συζήτηση γύρω από τον Aναπτυξιακό Οργανισμό  κι έχει ασκηθεί δριμεία κριτική από τον Γ. Γαλουζή και την παράταξή του  στον κ. Διακομιχάλη. Μάλιστα ο πρώτος , σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ,κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι ξεπούλησε την Κάλυμνο για 11.354 ευρώ και  διέπραξε πολιτικό έγκλημα αποδεχόμενη ως έδρα της  Αναπτυξιακής τη Λέρο,  προτείνοντας στο Δημ. Διακομιχάλη να ξαναδεί το θέμα και να το φέρει αυτή τη φορά  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί σε ηχητικό η συνέντευξη με το Δήμαρχο Λέρου Μιχ. Κόλια