ΛΕΡΟΣ: Εγκαινιάστηκε η Νέα Δομή Προσφύγων και Μεταναστών – Ενοχλημένος ο Γ.Χατζημάρκος από την… απουσία του δημάρχου του νησιού

Share

Παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη, του Αντιπρόεδρου της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και των βουλευτών Δωδεκανήσου της Ν.Δ κ.κ.  Βασίλη Υψηλάντη και Ιωάννη Παππάς, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Νέας Δομής Προσφύγων και Μεταναστών το Σάββατο στη Λέρο. 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΙΓΝΑΤΙΔΗΣ

Πρόκειται για μια Δομή χωρητικότητας 2.000 ανθρώπων,  κλειστού τύπου,  με πολλές ανέσεις,  με ειδικούς χώρους για οικογένειες και ασυνόδευτα,  γήπεδα Μπάσκετ, εστιατόρια, παιδική χαρά και οτιδήποτε χρειάζεται κανείς ώστε να έχει μια ανθρώπινη διαμονή.

Όλοι ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για μια Δομή προσωρινή και τίποτε παραπάνω.

Δικαιωμένος από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, αλλά και ενοχλημένος από την απουσία του Δημάρχου Λέρου, του ‘δημιουργού του hot spot στη Λερο’ όπως τόνισε.

Καυστικός ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Λέρου κ. Γιώργος Παυλής, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που ταχθεί υπέρ της νέας κλειστής δομής, τονίζοντας τα εξής: ‘ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ’ ΤΟΥ HOT SPOT ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Που είναι αυτοί που εγκαινίασαν το πρώτο HOT SPOT της Λέρου’ αναρωτήθηκε ο κ. Χατζημάρκος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της Νέας Δομής Προσφύγων και Μεταναστών!

Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη αλλά και τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά υπογράμμισε: ‘Το παλαιό ήταν Sea View και το Νέο είναι Mountain View. Ίσως τον πειράζει το Υψόμετρο!!’

Δυστυχώς τα λόγια του είναι αληθινά,  δυστυχώς το νησί έχει για Δήμαρχο έναν ‘δειλό’ πολιτικό που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν!

Βλέπετε το ‘όνειρο’ για την δική του Αμυγδαλέζα το ενσάρκωσε η πρώην κυβέρνηση και όχι η νυν που ως γνωστών έχει μια Αλλεργία μόλις ακούει Ν.Δ.!!»

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Παππάς, τόνισε:

«Υλοποιούμε ότι έχουμε υποσχεθεί στις τοπικές κοινωνίες.. άλλοι δημιούργησαν το πρόβλημα και άλλοι το επιλύουν!!

Η Νέα Δομή κλειστού τύπου είναι Ανθρώπινη και Ασφαλής, διευκολύνοντας και την τοπική κοινωνία… Πολλά συγχαρητήρια στον Υπουργό κ. Μηταρακη αλλά και τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Σχοινά για την συνεχή στήριξη στα προβλήματα των Νησιών μας!!»