ΛΕΡΟΣ: Καταγγελία Κόλια για περιστατικό στο Νοσοκομείο – Απάντηση Δ/τή Στασινόπουλου κ Σοροκάκη

Share

Σε καταγγελία προέβη ο Δήμαρχος Λέρου Μιχ. Κόλιας για περιστατικό που συνέβη στο Νοσοκομείο Λέρου, την Τετάρτη 14/7/2021. Ο κ. Κόλιας ισχυρίζεται ότι η έκτακτη παρουσία του στο Νοσοκομείο λόγω ατυχήματος, αν και ο ίδιος τήρησε τα μέτρα προστασίας από τον covid -19, ενόχλησε τον διοικητικό υπάλληλο κ. Ιωάννη Σοροκάκη, ο οποίος ασχολείται με τα κοινά, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση στο προσωπικό φύλαξης.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο Δήμαρχος καυτηρίασε την συμπεριφορά αυτή και κατήγγειλε το γεγονός της ενημέρωσης του κ. Σοροκάκη για την επίσκεψη και τους λόγους που ο ίδιος μετέβη στο Νοσοκομείο, παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, όπως αναφέρει στη σχετική καταγγελία. Για τους λόγους αυτούς ο κ. Κόλιας ζήτησε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβεί σε ΕΔΕ για το περιστατικό και ενημέρωσε ότι η καταγγελία αυτή θα διαβιβαστεί αρμοδίως προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου καθώς και στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας.

Άμεση ήταν η απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βασίλη Στασινόπουλου , ο οποίος αναφορικά με το γεγονός είπε ότι, ο κάθε πολίτης μπορεί να απευθύνεται όπου νομίζει για την προάσπιση των συμφερόντων του και ότι ο κάθε δημόσιος φορέας είναι αυτός που θα ελέγξει τις συμπεριφορές των στελεχών του, χωρίς υποδείξεις για έλεγχο και τυχόν δίωξη τους. Τονίζει μάλιστα ότι το περιστατικό θα έπρεπε άμεσα να έχει αναφερθεί αρμοδίως και όχι αργότερα για επιδίωξη άλλων σκοπών.

Ο κ. Ιωάννης Σοροκάκης απάντησε στην καταγγελία λέγοντας ότι, ο Δήμαρχος για άλλη μια φορά προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα και ότι σε κάθε Υγειονομική Μονάδα « επιβάλλεται να τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανείς, ακόμα και αν αυτός είναι ο Δήμαρχος». Μίλησε μάλιστα για λαϊκισμό, μικροπολιτική και ανευθυνότητα από πλευράς Δημάρχου.

Ακολουθεί η καταγγελία Δημάρχου Μιχ. Κόλια και οι απαντήσεις

Σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας προέβη στην ακόλουθη καταγγελία:

«Την Τετάρτη 14-7-2021, πρωινή ώρα, επισκέφτηκα εκτάκτως το Νοσοκομείο Λέρου, προκειμένου να εξεταστώ από γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για ατύχημα που είχα. Κατά την είσοδό μου στο νοσοκομείο, ήμουν σύμφωνος με τις υποδείξεις των ειδικών σχετικά με την πανδημία του COVID-19 (χρήση μάσκας). Μετά την είσοδο μου στο Νοσοκομείο και κατόπιν ενημέρωσης του προσωπικού φύλαξης σχετικά με το επείγον περιστατικό, μετέβην στο ΤΕΠ όπου λόγω άλλου επείγοντος περιστατικού, αποχώρησα από το χώρο του Νοσοκομείου και επανήλθα με την ίδια διαδικασία λίγη ώρα αργότερα, όπου πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες εξετάσεις από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο ευχαριστώ θερμά.

Αμέσως μετά ενημερώθηκα ότι η παρουσία μου στο Νοσοκομείο ενόχλησε τον διοικητικό υπάλληλο κ. Ιωάννη Σοροκάκη (ο οποίος ασχολείται με τα κοινά), με επακόλουθο να δημιουργηθεί αναστάτωση στο προσωπικό φυλάξεως του Νοσοκομείου, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκα αμέσως. Σε αυτό το σημείο θέτω –καταρχάς- θέμα προσωπικών δεδομένων των πολιτών, διότι δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να επισκέπτονται το Νοσοκομείο Λέρου και κάποιοι υπάλληλοι να ενημερώνονται για θέματα τα οποία δεν τους αφορούν, εκτός και αν το Νοσοκομείο λειτουργεί υπό στρατιωτικού καθεστώτος.

Επειδή όμως το νοσοκομείο ανήκει στους πολίτες της Λέρου, για την επίσκεψη ή την εισαγωγή των πολιτών σε αυτό για λόγους υγείας, θα πρέπει να ενημερώνονται μόνο αυτοί που εκ του νόμου προβλέπεται, οι δε πολιτικές αντιπαραθέσεις του οποιουδήποτε επιβάλλεται να μένουν εκτός από θέματα υγείας.

Παρακαλώ τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβεί σε ΕΔΕ σχετικά με το ανωτέρω περιστατικό και να με ενημερώσει σχετικά, διότι αν κάποιοι αντιμετωπίζουν με αυτή τη συμπεριφορά τον Δήμαρχο, τότε δεν θέλουμε να φανταζόμαστε τι αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι πολίτες, που επιβάλλεται εκ τού νόμου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο νοσοκομείο πόσο δε μάλλον στο ΤΕΠ.

Η καταγγελία αυτή θα διαβιβαστεί αρμοδίως προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου καθώς και στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας».

Απάντηση Διοικητή Νοσοκομείου κ. Βασ. Στασινόπουλου

Απάντηση Γιάννη Σοροκάκη στην καταγγελία του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος για ακόμα μια φορά με σεναριακές κατηγορίες και φαντασιώσεις προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα όπως κάνει κάθε φορά και όπως αποδεικνύεται και τώρα με την καταγγελία του που αφορά το περιστατικό στο νοσοκομείο. Βασικά πρέπει να γνωρίζει, πώς σε κάθε υγειονομική μονάδα, πρέπει και επιβάλλεται να τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανείς, ακόμα και αν αυτός είναι ο Δήμαρχος.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο λόγω αυξημένων κρουσμάτων, που το νησί μας δοκιμάζεται ακόμα μια φορά με πολλά κρούσματα, ο κ. Κόλιας συνεχίζει τη μικροπολιτική του και επιλέγει το δρόμο της ανευθυνότητας, την στιγμή που υπάρχουν τα αρμόδια όργανα και οι φορείς που καλούνται σε καθημερινή βάση να βρίσκονται επί ποδός, εξαιτίας των κρουσμάτων και με υπεύθυνη στάση, μάχονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Ο Λαϊκισμός και οι σκοπιμότητες έχουν όρια.
Γιάννης Σοροκάκης